Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

emlekerme06b

Adatvédelmi díj a Hegyvidéki ONvédelem Programért

2017. 01. 30.

Az internethasználat veszélyeire készíti fel a gyerekeket a tavaly ősszel indított Hegyvidéki ONvédelem Program, amelynek megvalósításáért Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke emlékérmet adományozott Pokorni Zoltán polgármesternek.

„Nem nekem szól az elismerés” – jelentette ki Pokorni Zoltán az adatvédelem nemzetközi napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen, hangsúlyozva, hogy a program megvalósítása elsősorban a kollégáinak és a közreműködő partnereknek az érdeme.


kkkk


A polgármester a kezdeményezés kapcsán arról beszélt, hogy önmagában a jog eszközeivel nem lehet az internetes túlkapások visszaszorításában eredményeket elérni, ezért mindenekelőtt az internethasználat kultúráját kell alakítani. Mint mondta, ehhez járul hozzá a Hegyvidéki ONvédelem Program, amely párbeszédet teremt a diákok, a tanárok és a szülők között. Bár a gyerekek – tette hozzá – technikai szempontból sokszor tájékozottabbak a felnőtteknél, az élet- és emberismeret terén a szülőknek és a tanároknak sokkal nagyobb tapasztalatuk van, amit érdemes átadniuk.


emlekerme15b


„Hétről hétre újabb híreket lehet olvasni arról, milyen sérelmek érik a gyerekeket az interneten. A szülőknek tisztában kell lenniük azzal, mindenkit elérhet az internetes zaklatás” – figyelmeztetett Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke. A díj adományozója példamutatónak tartja a XII. kerület kezdeményezését, amely megmutatta: helyi szinten is sokat lehet tenni annak érdekében, hogy felkészítsék a gyermekeket, a szüleiket és a pedagógusokat az internet és a közösségi oldalak használatának lehetséges veszélyeire.


emlekerme09b


A Hegyvidéki ONvédelem Program keretében a múlt év őszén Szülői Akadémiát hirdetett az önkormányzat, amelynek fórumain pszichológiai és adatvédelmi megközelítésből hallgathatták meg az érdeklődők a szakértők véleményét, majd gyakorlati informatikaórákon vehettek részt a technikai tudásukat elmélyíteni kívánó szülők. Ezzel párhuzamosan a pedagógusok számára hatvanórás akkreditált továbbképzést indítottak, „Út a médiaértéshez a digitális világban” címmel. A tanárok munkáját hamarosan azok a középiskolás diákok is segíteni fogják, akik egy kortárs mentorképzést követően önkéntesként készítik majd fel néhány évvel fiatalabb iskolástársaikat a tudatos médiahasználatra. Az önkormányzat tervei szerint az ONvédelem program részeként a szülők, a pedagógusok, valamint a diákok képzését tanévről tanévre újra fogják indítani.

koczoghjo_227

2017. június 13. 17:00

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Latogatokozpont_szavazas_banner

Kerekparparkolok_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika