Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

idosek_adventje10b

„Advent a Hegyvidéken” a MOM-ban

2017. 01. 16.

Hagyomány a hegyvidéken, hogy karácsony előtt ünnepi ebédre hívják a kerületi gondozási központokba járó nyugdíjasokat. A Jókai Klub és a Hegyvidéki Szociális Központ rendezvényén vehették át oklevelüket azok az önkéntesek, akik idén végezték el a „Szépkorúakért a Hegyvidéken” program keretében meghirdetett speciális tanfolyamot, hogy a jövőben aktív segítőként vehessenek részt a környezetükben élő idősek életében.

A szokásoknak megfelelően az „Advent a Hegyvidéken” idén is zenés műsorral kezdődött, ezúttal a Vois Drops énekegyüttes szórakoztatta a szép számú közönséget.


Az ünnephez illő dalokból összeállított műsort követően a vendégeket köszöntő Pokorni Zoltán mindenekelőtt arra buzdította a kerületi időseket, hogy ők is bátran alakítsanak kórust, amihez az önkormányzat minden segítséget megad. Hiszen, így még többször megtapasztalhatjuk az együtt éneklés örömét – hangsúlyozta a polgármester, aki az „Advent a Hegyvidéken” programmal a kapcsolatban a folytonosságot, a fejlődést és a közösségépítést emelte ki. Mint emlékeztetett, néhány évvel ezelőtt, még Kovács Lajos alpolgármesterrel közösen szervírozták az ebédet, ma pedig már a MOM Kulturális Központ Kupoltermében fogadhatják az időseket.


idosek_adventje19k


A találkozás értelme az együttlét, az együttlét azokkal, akik bár nem hozzátartozóink, sokszor legalább annyira fontosak, mint a rokonaink. Már csak ezért is adjuk meg a tiszteletet és a figyelmet egymásnak, amire a karácsonyi rendezvény kiváló alkalmat adnak – foglalta össze a kezdeményezés üzenetét Pokorni Zoltán, majd maga mellé hívta HervayTamást, aki saját versével ajándékozta meg az ünneplőket.


A köszöntő után Hegyvidék polgármestere és Fonti Krisztina alpolgármester személyesen adta át a jól megérdemelt okleveleket a „Szépkorúakért a Hegyvidéken” program képzését elvégző önkénteseknek, Bori-Szabó Orsolyának, Forgács Magdolnának, Hervay Tamásnak, Kovács Janka Tímeának, Major Zsuzsának és Szabóné Viszus Ágnesnek, Végezetül következett a töltött káposztából és mákos gubából álló ünnepi ebéd, amelyet Hegyvidéki Szociális Központ biztosított a megjelentek számára.

IMG_8110_227

a költészet napján április 11-én kedden, 14.00 órakor

papp

PAPP LÁSZLÓ olimpiai bajnok ökölvívó szobrának avatására

bojt_es_husvet

Sváb hagyományok kicsiknek és nagyoknak a Lívia villában

klimabarat


Az előadás-sorozat moderátora és első előadója: Németh Lajos, meteorológus.

Katona_Gyorgy

KATONA GYÖRGY festőművész (Pápa)

kiállításának megnyitójára

sportnap_1

a Hegyvidéken élő szépkorú lakosság számára

Nevtelenkkk

Árendás József

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ban is folytatódik.


«
»

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

e_ugyint_banner250B


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

europai_unios_palyazatok_2017

Minerva térinformatika