Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

kiallitas08

Bemutatkozott a Kortárs Alkotó Kör

2017. 01. 09.

Picasso, Klee, Miro, Hundertwasser, Vasarely, El Kazovszkij – néhány zseniális művész a huszadik századból, akiknek ihletésére a Kortárs Alkotó Kör tagjai különleges művekkel örvendeztették meg magukat és a közönséget. A figyelemreméltó stílusgyakorlatokból a Kulturális Szalonban rendeztek kiállítást.


„A Kulturális Szalon a béke szigete a rohanó hétköznapokban, ahol befogadó közösségekre talál az ember. Ezek egyike a Kortárs Alkotó Kör, amelynek tagjai szakavatott vezetéssel bontakoztathatják ki kreativitásukat, tehetségüket” – mondta el Fonti Krisztina alpolgármester a kurzuson résztvevők munkáiból rendezett kiállítás megnyitóján.


Menyhárt Éva, a Kulturális Szalon vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy hosszú, több hónapon át tartó alkotófolyamat eredménye a tárlat. Hozzátette: több mint húsz tag munkáját állították ki, akik hónapról hónapra rendszeresen eljártak Schmidt Piroska festőművész, művésztanár és férje, Edi által tartott foglalkozásokra.


„Alkotni annyi, mint lenni” – hangsúlyozta Schmidt Piroska, aki szerint kortól függetlenül mindenkinek megvan a képessége az alkotásra. A kiállításon szereplő munkák, mint mondta, „nagymesterek nyomában” készültek: Picasso, Klee, Miro, Hundertwasser, Vasarely és El Kazovszkij művészetéből merítettek ihletet a saját érzéseiket, gondolataikat kifejező alkotók.


A művésztanár tíz évvel ezelőtt Berlinből költözött haza férjével Magyarországra, a Kulturális Szalonban harmadik éve hirdeti meg a mindenki számára nyitott Kortárs Alkotó Kör ingyenes, havi rendszerességgel tartott foglalkozásait. A következő kurzus február 17-én indul.

 

kiallitas06

Hegyvideki_nyitokep-02

2017. április 30-án, a MOM Kulturális Központban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ban is folytatódik.


«
»

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

europai_unios_palyazatok_2017

Minerva térinformatika