Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907
bal05bbbb

Budai Egyházközségek Farsangi Bálja

2017. 02. 13.

A farsangi bálok napjait éljük. A sokfajta mulatság többségét valódi közösségi érzés hozza össze, csakúgy, mint a szombat este a MOM Kulturális Központba – a belépőjük mellett egy tálca süteménnyel –, a XVII. Budai Egyházközségek Farsangi Báljára érkező vendégeket.

Bár nem hiányzott a zene, a tánc és a finom házi ízek egyike sem a XVII. Budai Egyházközségek Farsangi Báljáról, előtte még több hozzászóló szép köszöntőkben mondta el, miben látja az összejövetel jelentőségét a keresztény összefogás keretén belül.


csillagszemu01

 

Az eseményt megnyitó dr. Székely János püspök és az őt követő felszólalók szinte mindegyike megemlékezett a Szíriában nehéz körülmények között élő keresztényekről. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a többi között arról beszélt, hogy az utóbbi években több támadás érte a kereszténységet, mint bármely más vallás követőit. A kormány ezért döntött úgy, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül létrehozza a Keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot, és azon keresztül igyekeznek segíteni a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeknek.


nyitotanc02

 

Az idei bál díszvendége a Magyar Kolping Szövetség volt, amelynek képviseletében Kövesi Ferenc atya, a szövetség egyházi elnöke mesélt a német alapító, Kolping Adolf életéről és hitvallásáról. A magyar mozgalom múltjáról elmondta, hogy az 1990-ben jött változások után Bolberitz Pál atya és Lang György élesztették újjá a kommunista érában szétvert szövetséget (eredetileg legényegyleteket), majd az utóbbi hat évben olyan szükségessé vált megújításon ment keresztül a mozgalom, ami sok nehéz munkával járt, de „a berozsdásodott kaput sikerült kinyitnunk, és átlépnünk rajta”. Az atya szerint Kolpingnak a társadalom megújítását célzó tervei és igazságai időtállóak, és ma is időszerűek, köztük egyebek mellett az „Isten áldja a tisztes ipart, Isten áldja a kezünk munkáját” is.

 

pz03


A Hegyvidék polgármestere, Pokorni Zoltán budai polgármester társai nevében nyitotta meg a bált, s kiemelte: a budai polgármesterek mindig is elkötelezettek voltak az egyház felé, amelynek munkáját napról napra, évről évre folyamatosan segítik. A keresztény egyház emberekből építi a saját vára falai, benne emberi közösségek tartják azokat a falakat, ennek hiányában összeomlana a vár. A keresztény közösség megbecsült részét képezik a reformátusok is, akikkel az idén különösen szép jubileumot ünnepelhetünk: a reformáció 500. évfordulóját.

V. K.

IMG_8110_227

a költészet napján április 11-én kedden, 14.00 órakor

papp

PAPP LÁSZLÓ olimpiai bajnok ökölvívó szobrának avatására

bojt_es_husvet

Sváb hagyományok kicsiknek és nagyoknak a Lívia villában

klimabarat


Az előadás-sorozat moderátora és első előadója: Németh Lajos, meteorológus.

Katona_Gyorgy

KATONA GYÖRGY festőművész (Pápa)

kiállításának megnyitójára

sportnap_1

a Hegyvidéken élő szépkorú lakosság számára

Nevtelenkkk

Árendás József

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ban is folytatódik.


«
»

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

e_ugyint_banner250B


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

europai_unios_palyazatok_2017

Minerva térinformatika