Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

mikulas_kupa17b

Dupláztak a Mikulás kupán

2016. 12. 05.

Második alkalommal, a tavalyihoz képest kétszer annyi résztvevővel rendezte meg a Mikulás kupát a Hegyvidéki Úszóiskola. A verseny végén, helyezéstől függetlenül, minden gyereknek járt az ajándékcsomag, amit természetesen a Mikulás osztott szét a Hegyvidéki Sportközpontban.

A Hegyvidéki Úszóiskola tanítványai mellett a kötelező úszásoktatáson résztvevő másodikos hegyvidéki kisdiákok indulhattak el a Városmajor utcai uszodában megrendezett Mikulás kupán.


A gyerekek ezúttal nemcsak a verseny, hanem a rájuk váró meglepetések miatt is izgatottak voltak, hiszen a szokásoknak megfelelően, helyezéstől függetlenül, mindenkinek járt egy ajándékcsomag – méghozzá magától a Mikulástól.

„Nagyon szeretjük a vizet, a versenyt és az ajándékokat is”- nyilatkozták egybehangzóan az úszópalánták, akik széles mosollyal az arcukon csobbantak a medencébe, később pedig az uszodatér feletti tornacsarnokban az ugráló várat, és a rájuk váró, különböző játékokat is kipróbálhatták.


mikulas_kupa02k


Mándoki-Móczán Mónika, a versenyt szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője a Mikulás kupával kapcsolatban kiemelte, hogy az előző évhez képest lényegesen nagyobb volt az érdeklődés, sokkal több nevezés érkezett. „A versenyen több mint kétszázan álltak rajthoz, ami azt jelenti, hogy megduplázódott a résztvevők száma”- mondta el a sportvezető, majd azt is hozzátette, hogy a gyerekek négy úszásnemben állhattak rajthoz: a hát-, mell- és a gyorsúszás mellett a nagyobbak a legnehezebbnek számító pillangóúszásban is összemérték tudásukat.


mikulas_kupa13k


Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a versenyen elsősorban nem az elért helyezés, hanem a jó hangulat számított, amiből szerencsére nem volt hiány. „A versenyen az oktatóink és a szülők éles helyzetben is lemérhették, hogy hol tartanak a gyerekek, mennyit fejlődtek a szeptemberi tanfolyamkezdés óta” – hívta fel a figyelmet Mándoki-Móczán Mónika, aki elmondta, hogy a dobogósoknak érem, a futamonként első hat helyezettnek pedig oklevél is járt.


mikulas_kupa11k

 

A díjakat átadó Fonti Krisztina arról beszélt, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat az országban az elsők között vezette be a mindennapos testnevelést, valamint a második évfolyamon kötelező úszásoktatás. Nem véletlen tehát, hogy a hegyvidéki gyerekek otthonosan érzik magukat a medencében – fejtette ki az alpolgármester, aki szerint a Mikulás kupa nagyszerűen szolgálja az úszás és általában a sport népszerűsítését.

IMG_8110_227

a költészet napján április 11-én kedden, 14.00 órakor

papp

PAPP LÁSZLÓ olimpiai bajnok ökölvívó szobrának avatására

bojt_es_husvet

Sváb hagyományok kicsiknek és nagyoknak a Lívia villában

klimabarat


Az előadás-sorozat moderátora és első előadója: Németh Lajos, meteorológus.

Katona_Gyorgy

KATONA GYÖRGY festőművész (Pápa)

kiállításának megnyitójára

sportnap_1

a Hegyvidéken élő szépkorú lakosság számára

Nevtelenkkk

Árendás József

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ban is folytatódik.


«
»

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

e_ugyint_banner250B


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

europai_unios_palyazatok_2017

Minerva térinformatika