Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

eisele_fonti_bognar01_660

Eisele Szűcs Zoé aradi festőművész kiállítása az önkormányzat folyosógalériáján

2017. 05. 05.

Eisele Szűcs Zoé festőművész Aradról érkezett a Hegyvidéki Önkormányzat és Arad városa közötti testvérvárosi egyezmény keretében.

Fonti Krisztina alpolgármester köszöntőjében visszaemlékezett rá, hogy hét évvel ezelőtt kezdődött a termékeny kulturális kapcsolat Arad városával. „Amikor a hegyvidékiek szerepelnek Aradon, mindig érezzük, hogy nagy szeretettel fogadnak bennünket, hasonlóképpen mi is örömmel várjuk onnan a vendégeket, képzőművészeket, zenészeket, táncosokat. A mai konfliktusokkal terhelt világban a közösségi kapcsolatok, mint a miénk is, felértékelődnek.”


eisele_szucs_zoe04


Bognár Levente Arad város alpolgármestere is üdvözölte a megjelenteket. „Ismét nagy szeretettel jöttünk Budapest, mondhatjuk, legfestőibb kerületébe. A kiállítás megnyitója előtt írtuk alá az ez évi együttműködési programunkat, de közöttünk a testvérvárosi kapcsolat eddig sem maradt csak papíron. Nekünk öröm elhozni kulturális értékeinket a világváros Budapestre, ezekkel az érzésekkel mutatom be Eisele Szűcs Zoét, az Arad városától kiválósági díjat kapott kiállító művésznőt és felkérem Siska-Szabó Hajnalka festőművészt, tartsa meg szakmai méltatását.”

„Eisele Szűcs Zoé a Bukaresti Képzőművészeti Akadémián végzett, az egyik legjelentősebb kortárs festőművész Corneliu Baba tanítványaként – kezdte a kiállító művész bemutatását Siska-Szabó Hajnalka. Nemzetközileg elismert és díjazott képzőművész, nemcsak festőművész, hanem díszlettervező, grafikus, tanított is, sőt költő is.”


a_sarkany_jelet_viselo_lany


Ars poeticájában vallja; az ecset és a szén napszámosa, a festő, aki színesen álmodik és fekete-fehéren él. Művei aranyban, vörösben és kékben úszó transzcendentális léleklenyomatok. Festményein visszatérő motívum; ló és lovasa, akik szárnyalnak és mégis földi lények, a négy alapelem, a tűz, víz, levegő, föld, valamint a festőművész védjegyei, a tágra nyílt szemű alakok. A művésznő invitálása; gyere velem, ne feledd csak az álmod a tied, a többi múlandó.


sangiminiano


„Ha nekem sikerül, hogy Mari néni, aki tartozásainak és a vállát húzó két szatyornak a súlyával megáll a kép előtt, egy percre elfelejti, ami nyomasztja, akkor megtettem a magamét.” – fűzte hozzá Eisele Szűcs Zoé.


További képekért tekintse meg galériánkat:

kiallitasa
koczoghjo_227

2017. június 13. 17:00

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Latogatokozpont_szavazas_banner

Kerekparparkolok_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika