Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

maltai10b

Takarókat kaptak a hajléktalanok

2016. 12. 20.

A hajléktalanok téli krízisellátásához idén is segítséget nyújt a Hegyvidéki Önkormányzat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javaslatára ezúttal vastag takarókat szereztek be az utcán élőknek. Az adományokat Pokorni Zoltán polgármester vitte el az utcai gondozószolgálat munkatársainak.

„A kemény téli hideg beálltával, kerületünk megbízásából krízisellátását végez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, kérésükre százhetven darab meleg takarót vásároltunk” – mondta el Pokorni Zoltán, aki a Déli pályaudvar melletti, Feszty Árpád utcai nappali melegedőben adta át az adományokat.


A polgármester szólt arról is, hogy a szeretetszolgálattal együttműködve négy évvel ezelőtt indítottak el egy rehabilitációs programot, azzal a céllal, hogy személyre szabott gondozással próbálják kivezetni az utcán élőket a hajléktalanlétből. A programba eddig harminckilenc kerületi hajléktalant tudtak bevonni, közülük huszonegy személy életminőségében sikerült a szociális munkások közreműködésével gyökeres javulást elérni. Pokorni Zoltán kiemelte, hogy a program tizenkét fő bevonásával jövőre is folytatódik, és amennyiben a Máltai tovább tudja bővíteni rehabilitációban résztvevők körét, az önkormányzat biztosítani fogja az ehhez szükséges pénzügyi támogatást.


maltai17k


„Közös célkitűzésünk, hogy az utcán életvitelszerűen tartózkodó emberek problémáira hosszú távú megoldást találjunk” – nyilatkozta Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Regionális Központjának vezetője. Mint mondta, önmagában nem elegendő, ha csak fedelet adnak az utcán élők feje fölé, hiszen amíg nem tudják feltárni alapvető problémáikat és nem képesek segíteni abban, hogy túllendüljenek személyes tragédiáikon, nem lesz eredményes a munkájuk. A megoldás minden esetben egyénre szabott: ahhoz, hogy egy gondozott lakhatása rendezetté váljon és rendszeres jövedelemhez jusson, szükség lehet például iskoláztatási támogatásra, vagy az egészségi állapotának javítására – volt, akinek a fogpótlásához járultak hozzá, hogy esztétikus megjelenést biztosítsanak számára, ezáltal is segítve a munkába állását.


„A hajléktalangondozásban az első és legfontosabb lépés a bizalom kialakítása, ami óriási felelősséget ró a kollégáimra” – hangsúlyozta Morva Emília. Hozzátette, hogy nagyon nehéz az utcán élőket megszólítani, többségük rendkívül bizalmatlan a jelenlegi ellátórendszerrel szemben. Sokszor sajnos már nincs reális esély a társadalmi integrációra, arról azonban egyetlen hajléktalan esetében sem kívánnak lemondani, hogy az illető emberhez méltó körülmények közé kerüljön.

 

Téli ruhákat kér a szeretetszolgálat

A téli mínuszokban a hajléktalanoknak nagy szükségük van a kihűlés ellen védelmet nyújtó meleg ruházatra. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozói arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben fel tudnak ajánlani feleslegessé vált, de még jó állapotú téli ruhákat – elsősorban kabátot, nadrágot, valamint sapkát, sálat, kesztyűt, zoknit –, hozzák el a Déli pályaudvar mellett működő, 8-20 óráig nyitva tartó nappali melegedőbe. Cím: 1013 Budapest, Feszty Árpád utca 6-8.

IMG_8110_227

a költészet napján április 11-én kedden, 14.00 órakor

papp

PAPP LÁSZLÓ olimpiai bajnok ökölvívó szobrának avatására

bojt_es_husvet

Sváb hagyományok kicsiknek és nagyoknak a Lívia villában

klimabarat


Az előadás-sorozat moderátora és első előadója: Németh Lajos, meteorológus.

Katona_Gyorgy

KATONA GYÖRGY festőművész (Pápa)

kiállításának megnyitójára

sportnap_1

a Hegyvidéken élő szépkorú lakosság számára

Nevtelenkkk

Árendás József

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ban is folytatódik.


«
»

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

e_ugyint_banner250B


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

europai_unios_palyazatok_2017

Minerva térinformatika