Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

rendelo17b

Új gyermekorvosi rendelő nyílik a Böszörményi úton

2017. 02. 20.

Az önkormányzat hároméves rendelőfelújítási programjának első eleme valósult meg azáltal, hogy egy új, tágas és korszerű gyermekorvosi rendelőt alakítottak ki a Böszörményi út 20. szám alatti irodaház földszintjén. Március 9-től már itt fogadják betegeiket azok a házi gyermekorvosok, akik eddig a Böszörményi út 42. szám alatt rendeltek.

„Az a dolgunk, hogy rendezett körülményeket biztosítsunk az önkormányzat által fenntartott háziorvosi rendelőkben, ne lepusztult, málló vakolatú helyiségekben kelljen fogadni a betegeket. Az új, Böszörményi úti gyermekrendelőben puritán, de jó hangulatú belsőt sikerült létrehozni, és az a célunk, hogy az elkövetkező három évben mind a tizenkét rendelő hasonló színvonalon megújuljon” – mondta el a kerület polgármestere a március 9-én nyíló új gyermekrendelő bejárásán.


rendelo07


Pokorni Zoltán kitért rá, hogy az új rendelő kialakítása során mindenekelőtt az orvosok, védőnők szakmai igényeit és a jogszabályi előírásokat vették figyelembe, ennek megfelelően például külön bejáratot alakítottak ki az egészséges és a beteg gyermekeknek, továbbá azoknak, akik fertőznek. Fontos szempont volt az is, hogy a gyerekek derűs környezetbe érkezzenek, ezért játékokkal, dekorációkkal tették színesebbé a tereket.


rendelo23


Váczi János alpolgármester arról szólt, hogy az eddigi, 160 négyzetméteres Böszörményi úti gyermekrendelő kicsinek bizonyult négy házi gyermekorvosnak és hét területi védőnőnek. Emiatt döntöttek úgy, hogy a Böszörményi út 20. szám alatti „A” irodaház földszintjén található, közel 240 négyzetméteres helyiségcsoportban alakítanak ki egy új rendelőt.


rendelo06


„Az új gyermekrendelő a hegyvidéki rendelőfelújítási program első, megvalósult eleme” – jegyezte meg Váczi János. A programot, mint mondta, egy szakértői vizsgálat előzte meg, amelynek során belsőépítészek és egészségügyi szakemberek járták körbe a rendelőket és mérték fel az orvosok, illetve a betegek igényeit. Van, ahol csak a közösségi tereket, mellékhelyiségeket szükséges komfortosítani, máshol viszont a homlokzat felújítására is sor kerül majd. Azokon a helyeken, ahol eddig nem volt teljes körűen biztosított az akadálymentes megközelítés, rámpákat fognak építeni.


rendelo09


Fonti Krisztina alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az új rendelő kialakításával nemcsak a házi gyermekorvosok, hanem a védőnők munkakörülményei is javulnak. A védőnői tanácsadás céljára külön helyiséget tudnak majd biztosítani az egészséges rendeléshez kapcsolódóan, míg az adminisztrációs feladatokat az épület harmadik emeletén kialakított irodában végezhetik a védőnők, az eddiginél jóval komfortosabb körülmények között.


rendelo03

IMG_8110_227

a költészet napján április 11-én kedden, 14.00 órakor

papp

PAPP LÁSZLÓ olimpiai bajnok ökölvívó szobrának avatására

bojt_es_husvet

Sváb hagyományok kicsiknek és nagyoknak a Lívia villában

klimabarat


Az előadás-sorozat moderátora és első előadója: Németh Lajos, meteorológus.

Katona_Gyorgy

KATONA GYÖRGY festőművész (Pápa)

kiállításának megnyitójára

sportnap_1

a Hegyvidéken élő szépkorú lakosság számára

Nevtelenkkk

Árendás József

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ban is folytatódik.


«
»

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

e_ugyint_banner250B


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

europai_unios_palyazatok_2017

Minerva térinformatika