Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

zoldiroda18bbb

Zöld Irodát nyitott az önkormányzat

2016. 12. 02.

A Kiss János altábornagy utca 43-45. szám alatt Zöld Irodát nyitott az önkormányzat. Az új iroda fő célkitűzése, hogy a Hegyvidéken élők minél szélesebb körét bevonja a környezetvédelmi programok magvalósításába, és hozzájáruljon a környezettudatos személetmód népszerűsítéséhez.

„A Hegyvidék a főváros legzöldebb része, egy főre 170 négyzetméter zöldterület jut. Ez egy kivételes adottság, aminek megőrzése és erősítése komoly felelősséget ró ránk” – mondta a kerület polgármestere a Zöld Iroda átadása alkalmából. Pokorni Zoltán szólt arról is, hogy a környezetvédelmi témákkal foglalkozó új iroda – amelyet újrafelhasznált papírból készült bútorokkal rendeztek be, ezzel is jelezve a zöld gondolatok iránti elkötelezettségüket – nemcsak arra alkalmas, hogy ügyintézés vagy tanácsadás céljából fogadja a hegyvidéki polgárokat, hanem közösségi programoknak is helyet tud biztosítani.


zoldiroda07kk


Kovács Lajos alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az újonnan alakult Zöld Iroda jelenleg két nagyobb, uniós támogatású projekt menedzselésében vesz részt. Az egyik célja, hogy kilenc önkormányzati épület energiafelhasználását 10%-kal csökkentsék, pusztán a felhasználói szokások megváltoztatásával. Az eredmények alapján az energiafelhasználást csökkentő módszereket a többi önkormányzati épületben is alkalmaznák a későbbiekben, illetve másokkal is megosztanák tapasztalataikat.


zoldiroda11k


A másik projekt Urban Green Belts, azaz Városi zöldövezetek néven fut, ebben a Hegyvidéki Önkormányzat irányításával hét európai ország tizenöt városa és szakmai szervezete működik együtt. A hároméves program keretében a résztvevők innovatív módszereket kívánnak kidolgozni a meglévő zöldterületek fenntartható módon történő, a helyi közösségek aktív részvételével zajló kezelésére és fejlesztésére.


zoldiroda01k


„Fő célkitűzésünk, hogy az itt élők minél szélesebb körét bevonjuk a környezetvédelmi programok megvalósításába, és az élet számos területén hozzájáruljunk a környezettudatos szemléletmód elterjedéséhez” – mondta Rózsa Zoltán, a Zöld Iroda vezetője, akinek meggyőződése, hogy jelentős beruházások nélkül, szemléletváltással is nagyon sokat tehetünk környezetünk állapotának javításáért. Ehhez az új iroda, mint megtudtuk, elsősorban tanácsadással, valamint rendezvények szervezésével kíván segítséget nyújtani – jövőre például egy fenntarthatósági nappal és rendezvénysorozattal is szeretnék mozgósítani a zöld gondolatok iránt fogékony hegyvidéki lakókat.

koczoghjo_227

2017. június 13. 17:00

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Latogatokozpont_szavazas_banner

Kerekparparkolok_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika