Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Európai együttműködés a városi zöldövezetekért

Urban Green Belts, azaz városi zöldövezetek címmel, hét európai ország tizenöt városának, illetve szakmai szervezetének részvételével nemzetközi együttműködési program indult, amelynek vezetője a Hegyvidéki Önkormányzat. A projekt célja, hogy a partnerek olyan innovatív módszereket dolgozzanak ki, amelyekkel a meglévő zöldterületeket fenntartható módon, a helyi közösségek bevonásával lehet megőrizni, kezelni és fejleszteni.
2016/07/nevtelenbbbb.png

Tájékoztató a Normafa rehabilitációjáról

A képviselő-testület elfogadta a Normafa rehabilitációjával kapcsolatban eddig megvalósult fejlesztésekről és az idei munkálatokról szóló beszámolót, valamint egy aláírásgyűjtés elindításáról is határozott. A petíció célja, hogy az M1-M7 autópályák bevezető szakaszán kialakított új kétszintű csomópontból továbbra se kanyarodhassanak a városközpont felé tartók autósok a Beregszász út felé, mert menekülőútként használnák a Hegyvidék erre alkalmatlan úthálózatát.
2016/07/kt23b.jpg

Díszpolgári címmel tüntették ki Huszti Péter színművészt

Huszti Péter, a Nemzet Művésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem korábbi rektora, az egykori Madách Kamara művészeti vezetője vehette át Pokorni Zoltán polgármestertől „A Hegyvidék Díszpolgára” kitüntető címet.
2016/07/diszpolgar15b.jpg

Indulhat a gyorsnet

Nagyszabású telekommunikációs fejlesztés kezdődött meg a kerületben. A Magyar Telekom Nyrt. és a Digi Kft. az önkormányzat Hegyvidéki GyorsNET programjának keretében, több tízezer háztartásba juttat el rendkívül gyors, 1000 mbit/s sebességű internetet. Mint a programnyitó tájékoztatón Pokorni Zoltán polgármester rámutatott, az önkormányzat gondoskodik arról, hogy a burkolatbontással járó kábelfektetés a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza a hegyvidékiek számára.
2016/06/660.png
«
»

További hírek

Községi zárlat mézelő méhekreKilencven fővárosi tűzoltó biztosítja az augusztus 20-i budapesti tűzijátékotKözlekedés Budapesten augusztus 20-án, az Államalapítás Ünnepén2016. évi Kulturális Örökség Napja rendezvénysorozatBRFK toborzóÚjszülött őstulok borjak a Budakeszi VadasparkbanFővárosi értékvédelmi támogatások 2016Új őstermelői kártyát kapnak az igénylőkForgalomkorlátozások a budai és a pesti rakpartok környékén a Red Bull Air Race idején, július 14-17-igForró nyári napokon is veszélyes a szén-monoxid!„Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatásra civil szervezetek részére 2016.” című pályázatCivil Információs Centrum júliusi hírlevélNéhány jó tanács és hasznos tudnivaló a nyári hőség idejére!Díjazások Semmelweis-nap alkalmábólJól előkészített fesztiválok, biztonságos szórakozásForgalomkorlátozások a belvárosban a Magyarország–Belgium EB-mérkőzés estéjénGyorsNET program a HegyvidékenMegújult a Margaréta-játszótér„Találkozzunk újra az óra alatt!” – Fotópályázat a megújult Széll Kálmán térrőlÁtadták a legjobb építészeti tervekért járó Árkay-díjakatIntézményvezetői tanévzáró gálaIsmét UV-B sugárzásmérő a HegyvidékenKözösségi közlekedési változások járatonkénti bontásbanSzemélyes tanácsadói nap pénzügyi témábanFergeteges hangulat a Hegyvidéki NapokonCsúcsdöntések a Hopp-ParádénBemutatták a Kaszás Attila-díj három idei jelöltjétSzépkorúakért a HegyvidékenDiplomaosztó a Szalon EgyetemenNapközisek kiállítása a polgármesteri hivatalban

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program keretein belül 2016-ban is folytatódik a szabadegyetem, melynek programja itt olvasható.


«
»

Lovasut_banner

kornyezet_kerdoiv_banner

fagyi_szavazas_banner250

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

e_ugyint_banner250B


local_taxes_banner250

Térköz

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2016b

Amire büszkék vagyunk

UV_banner_2016

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Európai uniós pályázatok

Minerva térinformatika