Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

DARAZSAK, MÉHEK ELLENI VÉDEKEZÉS

A nyár beköszöntével egyre gyakrabban keresünk programokat a természetben és egyre több időt töltünk a szabadban. Ilyenkor előfordul, hogy a megszokottól eltérő veszélyforrásokkal találjuk szemben magunkat.

Folytatódik a kulturális együttműködés Araddal

Három évvel ezelőtt kötött testvérvárosi szerződést Hegyvidék és Arad. Azóta a két település még szorosabbra fűzte kulturális kapcsolatait, az idei évre vonatkozó együttműködési megállapodást Fonti Krisztina és Bognár Levente alpolgármesterek látták el kézjegyükkel.

Pünkösdi Búcsú volt a Svábhegyen

Múltidéző finomságok, színes kirakodóvásár, izgalmas műsorok, sváb dallamok, jóízű beszélgetések – a Svábhegyi Pünkösdi Búcsú hangulata ugyanolyan idilli volt, mint az előző esztendőkben.

Nárcisz Futás gyerekekkel

A győzelmet vagy a vereséget megfelelő méltósággal viselni nemcsak a sportpályákon kell, hiszen bármikor kerülhetünk olyan élethelyzetbe, amikor egy veszteséggel vagy betegséggel kell megküzdeni – erre hívja fel a figyelmet a Nárcisz Futás.

Több, mint ezren a kulturális fesztiválon

Idén is a Gennaro Verolino Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Szakiskola és Kollégium adott otthont a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiváljának.

32 ezer tő muskátli talált gazdára

Idén már tizenegyedik alkalommal szervezett muskátliosztást az önkormányzat, a program sikere azonban semmit sem kopott az évek során: a rendelkezésre álló mintegy 32 ezer virág ugyanis néhány óra alatt elfogyott.

Anyák napi mulatság volt a Városháza téren

Színvonalas koncertek, interaktív műsorok, kedves árusok és meghitt pillanatok – felejthetetlen élményekben lehetett részük azoknak a hegyvidéki édesanyáknak, akiket május első hétvégéjén a Városháza téren felköszöntöttek.

Látványosan javult a Hegyvidék közbiztonsága

Régóta nem volt olyan kevés bűncselekmény, illetve annyira eredményes a nyomozómunka a Hegyvidéken, mint tavaly – derült ki a XII. kerületi rendőrkapitányság képviselő-testületi beszámolójából.

sarkany_hajtogatas03

Ökomulatság volt az Anna-réten

Napsütés, madárcsicsergés, papírsárkányt eregető gyerekek és izgalmas ökoprogramok – április 22-én, a Föld napján idilli hangulatban ünnepelhettek azok a családosok, akik ellátogattak az önkormányzat zöld irodája által megálmodott mulatságra.