Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

fitmodel02

Nagyot szólt a Fitparádé

Holnaptól minden nap futni fogok, lejárok az edzőterembe, nem eszem édességet, elkezdem a diétát – nap, mint nap, sokan tesznek maguknak, vagy akár másoknak ilyen ígéreteket, amikből aztán, a jó példa hiányában, nem lesz semmi.

Ünnepel a természetvédelem

Negyven évvel ezelőtt jött létre a Budai Tájvédelmi Körzet, hatvan éve pedig a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület. Erre a kettős jubileumra emlékeztek természetvédelmi szakemberek a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban.

Jól halad a Svábhegyi Bölcsőde fejlesztése

Nyáron indult a Svábhegyi Bölcsőde energetikai fejlesztése, melynek keretében hang- és hőszigetelő, modern műanyag ajtókra, illetve ablakokra cserélték a csoportszobák, a fürdőszobák, az irodák, a konyha, a folyosó, a tárolók, a mosodák és a közös helyiségek elöregedett nyílászáróit.

Felhívás

A Déli pályaudvar területén 5 db bombát találtak, emiatt a rendőrség a Győri út Márvány utca – Bán utca közötti szakaszát, és az Avar utca 1-3. szám közötti szakaszát előreláthatóan 14-18 óráig lezárja.

Fórum a vágányfelújításról

Megkezdődött a Déli pályaudvaron a vágányok és biztosítóberendezések felújítása. Az elkövetkező két hét munkálatairól az önkormányzat kezdeményezésére összehívott lakossági fórumon, a MÁV illetékesei tájékoztatták a környékbelieket.

Csörsz utcai közlekedés a hétvégén

Fővárosi Vízművek Zrt. Csörsz utcában zajló ivóvízvezeték-rekonstrukciója és a hétvégi nagyszabású rendezvények miatt torlódások várhatóak a Csörsz utca és környékén, ezért kérjük, aki teheti tömegközlekedéssel közelítse meg a területet!

Fejlesztés és integráció

Ezzel a címmel rendezték meg a Budai Oktatási Napok idei szakmai konferenciáját, aminek előadói a digitális világ kihívásaira, valamint a gyermekek integrációs lehetőségeire hívták fel a figyelmet.

Bachi dallamok a Kulturális Szalonban

A Hegyvidéki Kulturális Szalonban bemutatták a Bach Mindenkinek Fesztivál jövő évi programját. Az egész Kárpát-medencét átölelő rendezvénysorozat minden eddiginél különlegesebb lesz: a bachi dallamok égisze alatt a Bethesda Gyermekkórház lélegeztetőgépére gyűjtenek adományokat.

Ünnepeltek a svábhegyi reformátusok

Istentisztelet keretében iktatta be dr. Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke svábhegyi lelkészi állásába Berta Zsoltot.