Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

deak_istvanne09

A 100 éves Deák Istvánné köszöntése

Hogy, mi a hosszú élet titka? Korán kell kelni, sokat mozogni, és mindig találni magunknak valamilyen hasznos elfoglaltságot.

Többek között ezt tanácsolja a 100. születésnapját nemrégiben ünneplő Deák Istvánné, akit otthonában köszöntött fel Kovács Lajos alpolgármester, és a népjóléti irodát vezető Judák barnabásné dr. Varga-kovács Emese. Az idős hölgy tőlük vehette át az önkormányzat ajándékait, és azt az emléklapot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá.

Deák Istvánné 1956-ban, a forradalom előtt egy nappal költözött Budapestre, akkor került ugyanis munkahelye, az állami gazdaságok minisztériuma Kecskemétről a fővárosba. Először az országház mellett, majd évtizedeken keresztül a Lóránt utcában lakott, tíz éve él a Németvölgyben. Azért jött ide, hogy közelebb legyen lányához, aki naponta meglátogatja.
deak_istvanne06

„Sokan csodálkoztak, hogy a harmadik emeletre költözöm egy lift nélküli házban, de úgy voltam vele, hogy amíg segítség nélkül tudok menni, ez nem lehet akadály. Akár háromszor lementem vásárolni, postára vagy csak sétálni, aztán pár éve volt egy műtétem, azóta inkább itthon maradok” – mesélte Deák Istvánné, aki elmondása szerint kiváló egészségi állapotát az életmódjának és a jó géneknek köszönheti. „Nagymamám 98 évesen még maga szedte fáról a cseresznyét, én pedig mindig figyeltem arra, hogy egészségesen éljek, szerencsére sose voltam beteg. Fiatal koromban versenyszerűen tornáztam, Kecskemét bajnoka voltam, azért nem mentem a TF-re mert közben megházasodtam. Az egyik kis dédunokám meg is szokta kérdezni, tudok-e még hidat csinálni” – mesélte nevetve az ünnepelt, aki 40 évig dolgozott az állami gazdaságok kereskedelmi irodáján, feladata volt a magyar mezőgazdasági termékek külföldi piacokra juttatása. Számos vásárt, bemutatót szervezett többek között Lipcsében, Erfrutban, mindig figyelt arra, hogy a nemzeti színek megjelenjenek a bemutatókon.
virag01

Amióta nyugdíjas, még többet olvas, sport közvetítéseket néz a televízióban – csak a focit nem szereti. Két gyermeke, öt unokája van, karácsonykor születik meg a hatodik dédunokája. Egyetlen hiányérzete, hogy nincs egy olyan kereskedelmi iroda, ami segítené a magyar mezőgazdasági termékek külföldi eladását.