Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

konyvek02

Ajándékkönyvek óvodásoknak

Janka és Ottó, egy csillagszóróval, véletlenül tüzet okoznak, de egy titokzatos idegen eloltja a lángokat, a hamuba pedig beírja a nevét: Pompi.

A gyerekek felkerekednek, hogy megkeressék, közben pedig mindent megtudnak a különböző tüzekről, ezek megelőzéséről, a tűzveszélyes eszközökről és természetesen arról is, mi a teendő, ha kigyullad valami a környezetünkben. Nemrégiben a hegyvidéki óvodákba is „beköltözött” a kis tűzoltó manó, pontosabban a róla szóló, oktató mesekönyvek, amiket a Fireeng Kft. ajándékozott az intézményeknek. Minden óvoda több kötetet kapott, ezekből fognak mesélni az óvodapedagógusok.

konyvek01
Az ünnepélyes átadáson Fonti Krisztina alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzati intézményekben tűz- és munkavédelmi feladatokat ellátó cég száz könyvet ajánlott fel, amikből játékosan, a mesét hallgatva tanulhatnak a gyerekek. Mint rámutatott, a tűzzel kapcsolatos tudnivalók átadását nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen a kicsik bármikor belekerülhetnek olyan helyzetekbe, amikor hasznát vehetik az ismereteiknek. Elég csak arra gondolni, hogy akár egy felboruló gyertya vagy csillagszóró pillanatok alatt nagy bajt okozhat.
„Olvassátok el együtt a könyveket, és fogadjátok meg Pompi tanácsait, hogy még véletlenül se kerüljetek bajba” – tanácsolta az óvodásoknak az alpolgármester.

konyvek08
Csepregi Csilla története abban segít, hogy kialakuljon a gyerekekben a tűzvédelmi tudatosság. Jók a tapasztalatok, hiszen gyorsan megértik a történetek tanulságait, és ezeket alkalmazni is tudják – hívta fel a figyelmet a Fireeng Kft-t képviselő Decsi György mindenkit arra bíztatva, hogy látogasson el www.pompimese.hu honlapra, ahol játékok, letölthető kifestők, és számos meglepetés várja az olvasókat.