Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Aláírásgyűjtés a Béla király út felújításáért

Aláírásgyűjtés a Béla király út felújításáért

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

A Béla király út állapota az elmúlt években rendkívüli módon leromlott. A kerületben élők számos alkalommal jelezték a Hegyvidéki Önkormányzat felé a problémát és az igényt az út mielőbbi rendbetételére. Az igény jogos, az út valóban kritikus állapotban van. Az út kezelője a Főváros, ezért a Hegyvidéki Önkormányzat már többször kérte a budapesti városvezetést, hogy végezzék el a Béla király út teljes felújítását.

A korábbi városvezetés elkötelezte magát az út felújítására, azonban a Főváros jelenlegi vezetése többszöri kérésünk ellenére is kivette a felújítandó utak listájáról. Ezért legutóbb a Béla király úton és közvetlen vonzáskörzetében élőkhöz fordultunk segítségért, hogy az ott élők aláírásukkal támogassák az önkormányzat újabb kezdeményezését a Fővárosi Önkormányzatnál az út rendbetételével kapcsolatban.

Mivel azonban a kerület számos más pontjáról is rendszeresen használják a hegyvidékiek a Béla király utat (a fogaskerekű vasút gépkocsival történő keresztezése a Városmajor utca fölött először a Béla király úton lehetséges), és elengedhetetlenül fontosnak tartják az út felújítását, számos kérés érkezett hozzánk, hogy csatlakoznának a kezdeményezéshez.

A Hegyvidéki Önkormányzat emiatt úgy döntött, hogy meghosszabbítja az aláírásgyűjtési határidőt, hogy a Béla király úton és közvetlen körzeténben élőkön kívül az utat használó más kerületi polgárok is támogathassák a kezdeményezést.

Amennyiben egyetért a Béla király út tovább nem halogatható felújításával, a Hegyvidéki Önkormányzat www.hegyvidek.hu/bku weboldalán tudja a kezdeményezést támogatni online aláírásával 2021. február 28-ig.

Köszönjük együttműködését!

Hegyvidéki Önkormányzat