Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

anyak_napja11

Anyák napi mulatság volt a Városháza téren

Színvonalas koncertek, interaktív műsorok, kedves árusok és meghitt pillanatok – felejthetetlen élményekben lehetett részük azoknak a hegyvidéki édesanyáknak, akiket május első hétvégéjén a Városháza téren felköszöntöttek.

A két napon át tartó anyák napi programkavalkádban örömkönnyekből és humorból sem volt hiány. A színpadon egymást váltották a fellépők – sokak mellett a kicsik körében igen nagy népszerűségnek örvendő Zabszalma Együttes is felejthetetlen pillanatokkal ajándékozta meg a közönséget.

zabszalma04„Nem először járunk a Hegyvidéken, ahogy minden helyre, ide is mindig örömmel jövünk. Az Ajándék című dalunk kifejezetten alkalomhoz illőre sikerült. Megható volt látni, hogy néhány anyuka szemében könnycseppek csillantak meg… A naphívogató nótánk pedig olyan jól sikerült, hogy közben sikerült lebarnulnunk is” – osztotta meg élményeit Nyakas Péter, a zenekar vezetője, aki muzsikus társaival együtt immáron tíz éve azért járja az országot, hogy mosolyt csaljon a családok arcára. A látgatók a műsorszámok között sem unatkoztak: a szórakoztató ügyességi játékok mellett ajándékkészítési lehetőségek is várták őket.

jateksziget02„Fontosnak tartjuk, hogy a hagyományokat és a népművészeti motívumokat a mai gyermekek számára is vonzóvá tegyük. A többi között zsinór mintás üdvözlőkártyát készítünk, amit zselés tollal díszítünk. A múlt értékeivel és a modern kor eszközeivel dolgozunk. Itt leginkább olyan technikákat mutatunk be, amiknek fejlesztő hatása is van. Hiszünk abban, hogy ez a fajta vizuális élmény egy olyan magocska, ami sokáig megmarad a gyerekekben” – fogalmazott Sevella Zsuzsanna, a Mintakincstár vezetője.

danny_bain_mesel04 „A MOM Kulturális Központtal közösen igyekeztünk minden korosztályra gondolni. Értékes kezdeményezéseknek és színes műsoroknak adtunk helyet. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. Nemcsak az édesanyáknak, de a gyerekeknek is sikerült örömöt szereznünk” – értékelte a két napig tartó mulatságot Wittmann Ildikó, a Virányosi Közösségi Ház művelődésszervezője, aki lapunknak elmondta, hogy gyereknapra is hasonló meglepetésekkel készülnek majd.

anyak_napja15A Városháza téren az anyukák meghatódva hallgatták végig az ünnepi köszöntéseket. „Én egy csokor virágot, édességet és egy gyönyörű, kézzel készített üdvözlő kártyát kaptam, amiben leírták a gyerekek, hogy miért szeretnek. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, amiért ilyen csodálatos családdal ajándékozott meg. Anyának lenni persze nem mindig könnyű, de az a szeretet, amit ezektől az ördögfiókáktól kapok, nekem rengeteget jelent. Fantasztikusan érzem magam, boldog vagyok!” – lelkendezett Petra, akinek két lánya és férje mondott hálát azokért a mindennapokért, amiket ő varázsol idillivé.