Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Átadták az önkormányzat egészségügyi díjait

Átadták az önkormányzat egészségügyi díjait

Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja. 2011 óta az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi és az egészségügyben dolgozókra számára munkaszüneti nap. Ebből az alkalomból a Hegyvidéki Önkormányzat is kifejezi megbecsülését a XII. kerületi alapellátásban tevékenykedő szakembereknek, akik közül minden évben három munkatársat díjazásban részesítenek.

Így történt ez idén is, és bár az ilyenkor szokásos nagyszabású ünnepség az előző évhez hasonlóan elmaradt, az elismerések értékéből, a velük járó megbecsülésből azonban ez semmit sem vont le.

Erről is beszélt az önkormányzati díjakat átadó Fonti Krisztina alpolgármester, aki elmondta, hogy amikor a mostani programot szervezték még nem volt lehetőség nagyobb létszámú események megtartására. Ezért a családias találkozó, amire csak a díjazottak kaptak meghívást.

„Mindig tudtuk, hogy Semmelweis nap különös jelentőséggel bír, ahogyan az egészségügyi dolgozók munkájának fontosságával is tisztában voltunk. Most a vírus elleni védekezés során mindenki számára egyértelművé vált, mennyire sokat tesznek egészségünk megőrzése érdekében” – hívta fel a figyelmet az alpolgármester emlékeztetve arra, hogy amikor nincsen baj, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, milyen nagy érték az egészségünk. A járvány rávilágított arra, hogy azok a szakemberek, akik ezért nap, mint nap dolgoznak, minden tiszteletet megérdemelnek.

„Hegyvidék Önkormányzata eddig is megbecsülte egészségügyi dolgozóit és öröm látni, hogy mára ez a hozzáállás össztársadalmi szinten ugyanígy megmutatkozik” – tette hozzá.

semmelweis_nap07

Hegyvidék Egészségügyi Ellátásért Díjat kapott dr. Hámori Jánosné, aki közel negyven éve dolgozik a XII. kerületben. A körzeti ápoló 1974-ben végzett ápolónői szakon, első munkahelye a 3-as számú sebészeti klinika volt. Nem sokkal később került a Kiss János altábornagy utcai körzeti orvosi rendelőbe dr. Hamvas József mellé. Folyamatosan képezte magát 1984-ben körzeti nővér oklevelet szerzett, elvégezte a foglalkozás-egészségügyi üzeminővér képzést, és az emelt szintű körzeti közösségi klinikai szakápoló tanfolyamot. Több mint tíz évig segítette dr. Szilágyi Dezső főorvos munkáját a Városmajor utcai rendelőben, 1989 óta a Fodor utcai rendelőben dr. Szolnoki Lajossal dolgozik. A háziorvos éppen akkoriban fejlesztette ki az első magyarországi orvosi informatikai rendszert, így az elsők között sajátíthatta el az X-doki program használatát. Kiemelkedő munkáját 2013-ban Polgármesteri Dicséret formájában ismerte el a kerület vezetése.

semmelweis_nap09

Idén is ketten érdemelték ki a polgármesteri elismerő oklevelet. Endersné Petrovics Erika 37 éve dolgozik védőnőként ugyanabban a körzetben. Az évek során számtalan főiskolai hallgatót segített és tanított gyakorlatukon a szakma szépségeire. Védőnői munkája során kiemelt figyelmet fordít az egészségnevelésre, személyes tanácsokkal látja el a szülőket és a tanulóifjúságot.
Steuer Róbert szakápoló 1995 és 2014 között több kórház klinikai osztályain gazdagította szakmai tapasztalatait, jártasságot szerzett a sürgősségi belgyógyászati és kardiológiai betegek ellátásában, illetve rehabilitációjában. 2017-től kezdve az önkormányzat által biztosított otthoni szakápolás keretében tevékenykedik. Szabadidejében a krónikus vesebetegek számára szervezett programokkal és a transzplantációval kapcsolatos oktatással foglalkozik. Részt vesz a kerületi prevenciós szűrések lebonyolításában, a járványos időszakban a kezdetektől jelentős szerepet vállal az önkormányzat és az önkormányzati intézmények dolgozóinak körében végzett vírustesztelésben.