Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A BRFK XII. Kerületi Rendőrkapitányságának felhívása

A BRFK XII. Kerületi Rendőrkapitányságának felhívása

Megerősített szolgálat mellett fokozott figyelmet kér a lakosságtól a BRFK XII. Kerületi Rendőrkapitánysága.

A Mindenszentek ünnepe és a Halottak napja közeledtével a Budapesti-Rendőrfőkapitányság XII. Kerületi Rendőrkapitánysága a polgárőrökkel és közterületfelügyelőkkel közreműködve ismét megerősített szolgálattal készül, hogy a lakosság biztonságban emlékezhessen meg a Farkasréti Temetőben szeretteiről, barátairól.

A rendőrség amellett, hogy nagy létszámú egyen- és civil ruhás rendőrök vigyáznak majd a temetőbe látogatók biztonságára, a bűncselekmények megelőzése érdekében arra kéri a lakosságot, hogy

  • Ne hagyjanak semmilyen értéktárgyat, okmányt az autóban (üres táskát sem)! Kerékpárjukat jól látható helyen, megfelelő módon zárják le!
  • Minden esetben zárják le a járműveket, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak! Az őrizetlenül hagyott parkoló autók célpontjai lehetnek a bűnözőknek.
  • A sírhely gondozása közben a táskájukat, egyéb tárgyaikat ne hagyják a sírkövön, azt lehetőleg tartsák maguknál, testközelben!

A zseblopások megelőzése érdekében kérjük Önöket, hogy értéktárgyaikat, pénztárcájukat, a mobiltelefont és irataikat ne tegyék táskájuk, kosaruk tetejére, vagy annak külső zsebébe! Azokat érdemes belső zsebben, jól zárható helyen tartani.

A temetőbe látogatás alkalmával ne vigyenek magukkal nagyobb összegű készpénzt, jelentős értéket (drága ékszert, órát stb.). Az iratokat és a lakáskulcsot soha ne tartsák egy helyen, ahogyan a bankkártyát a PIN-kódja mellett sem!

Az őszi időjárási viszonyok és a korai sötétedés miatt inkább kísérjék el idős rokonaikat, szomszédjukat a temetőbe, így egymás biztonságára és értékeire is jobban tudnak vigyázni.

A temető környékén jelentős forgalomnövekedésre kell számítani. A gépjárművel közlekedők minden esetben az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, induláskor ellenőrizzék a világító- és fényjelző berendezések, valamint az autógumik állapotát és fokozott figyelmet fordítsanak a gyalogosokra!

Továbbá kérjük, hogy a zavartalan autóforgalom biztosítása érdekében csak az erre kijelölt – lehetőleg őrzött és kivilágított - parkolóhelyen álljanak le autójukkal.

Amennyiben bűncselekmény elkövetését észlelik, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112- es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Vigyázzunk egymásra és értékeinkre!