Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

oklevel04

Díjat kapott a legjobb fodrászat

A kerületi polgárok szavazatai alapján az Old Time Hair Fodrászat nyerte el a Legjobb Hegyvidéki Fodrászüzlet címet.

Harmincegy hajvágó szalon vett rész az önkormányzat által meghirdetett, „A Hegyvidék legjobbjai” elnevezésű program legutóbbi szavazásán. Közel ezren adták le online és papír alapon voksaikat kedvenc üzletükre, amelyek közül – összesen 227 szavazattal – a Hajnóczy utca 21. szám alatt működő Old Time Hair Fodrászat végzett az első helyen.„A fodrászatok is közösségteremtő helyek, amikhez érzelmi kapcsolatok is kötnek bennünket. Nemcsak a fodrász személyéhez kötődhetnünk, hanem a többi vendéghez, egymáshoz. Az otthonos, barátságos hétköznapokhoz ez is hozzátartozik” – mondta el Pokorni Zoltán polgármester abból az alkalomból, hogy Száva Péternek, az Old Time Hair vezetőjének átadta a Legjobb Hegyvidéki Fodrászüzlet címmel járó oklevelet, valamint egy emblémát, ami a bejárati ajtón elhelyezve hirdetheti ezentúl a kerületi szavazáson szerzett dicsőséget.

kellekek02
Száva Péter két évvel ezelőtt nyitotta meg első, saját üzletét a Hajnóczy utcában. Korábban a város más részeiben, alkalmazottként dolgozott, viszont sokáig itt, a Hegyvidéken élt.
„Eredetileg asztalosnak tanultam, majd egy fodrászüzlet vezetőjének javaslatára végeztem el a fodrászképzést” – mesélt magáról az üzletvezető, aki már régóta frizurákkal dolgozik, ám azért időnként az első szakmájában szerzett tapasztalatait is tudja kamatoztatni. Saját fodrászatát ugyanis az interneten fellelt míves bútorokkal rendezte be, és a szükséges javításokat maga végzi el.

szava_peter01
A klasszikus polgári lakásra emlékeztető miliőt kedvelik az ide járó vendégek, akik egy fodrászpultként funkcionáló régi toalettszekrény méretes tükreiben láthatják magukat, ahogy a frizurájuk készül. Az otthonos hangulat nem csak az idősebbeknek tetszik, fiatal hipszterek is szívesen térnek be a különleges helyre.
„Nagyon változatos a vendégkör, fiúk és lányok, férfiak és nők egyaránt jönnek a legkisebbektől a legidősebbekig” – mondta Száva Péter. Hozzátette, hogy vannak „beeső” kuncsaftjai, az újak közül azonban a legtöbben mások ajánlására érkeznek, amit munkájának legfontosabb elismerésének tekint. Ezért is rendkívül büszke a Hegyvidék Legjobb Fodrászüzlete címre, ami azt igazolja, hogy a vendégei elégedetten távoznak a fodrászatából.

logo03