Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

normafa_futoklub10

Elindult a Normafa Futóklub

Jó levegő, zöld környezet, kifogástalan futópálya és izgalmas erdei utak – ezt kínálja az április végén újraindult Normafa Futóklub. Az edzéseket csütörtök délután tartják a részvétel, az Aktív Hegyvidék programnak köszönhetően, a kerületi lakosoknak teljesen ingyenes.

Három futókört épített az utóbbi években az önkormányzat, ezek mindegyikéhez egy-egy futóklub kapcsolódik, amelyeket a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. működtet. A Gesztenyés kertben ősztől tavaszig, míg a Városmajor parkban és a Normafán pedig tavasztól őszig várják az amatőr sportolókat. Április utolsó csütörtökén, a Normafán is elkezdődtek az edzések, ettől kezdve minden héten, délután hattól tartják a foglalkozásokat.

Mivel a program része az Aktív Hegyvidék programnak, a foglalkozások a XII. kerületi lakosok számára díjmentesek.

normafa_futoklub09

„Igény volt arra, hogy ne csak síkon, hanem erdei környezetben is lehessen szervezett körülmények között futni, ehhez pedig a Normafán minden feltétel adott” – tudtuk meg Markocsány Sándortól. A vezetőedző elmondta, hogy sokan heti több edzésen vesznek részt, azaz több futóklubban is aktív tagok, mások csak a Normafára jönnek. „Mindenki számára megvan a lehetőség, a Normafán viszont 80-100 méter szintkülönbséget is le kell győzni. Éppen ezért, két edzővel dolgozunk, így a kezdők kisebb terhelést kapnak” – hangsúlyozta a szakember, aki külön is megemlítette, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is elindulnak az Ultrabalaton versenyen. Ezen is akadnak meredekebb szakaszok, így a Normafa ideális felkészülési helyszín” – tette hozzá.

normafa_futoklub03

Az idei már a negyedik idény Budapest tetején, ahol azért erősebb tréningekre kell készülni, mint a Városmajorban – hívta fel a figyelmet Móczán Mónika. Kiemelte, hogy mára kialakult egy erős mag a futóklubokban, ugyanakkor folyamatos az utánpótlás. „Fiatalok, idősebbek, haladók, kezdők, sőt, kutyások is csatlakoznak, nálunk mindenkinek helye van” – hangsúlyozta a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője, aki a májusi Ultrabalatonról elmondta, hogy ezúttal is egy 8 és egy 12 fős csapattal képviselik a Hegyvidéket, előbbiben már haladó versenyzők futnak. Tőlük sokat várnak, hiszen ez elmúlt évben az igencsak előkelő, hetedik helyet szerezték meg, a remények szerint idén még jobb eredménnyel zárják majd a 221 kilométeres ultramaratont.