*

Elindult a téli futószezon a Gesztenyéskertben

Elindult a téli futószezon a Gesztenyéskertben

Késő ősszel néhány hónapos „szabadságra” ment a Normafa és a Városmajor Futóklub, ám a futás hegyvidéki szerelmeseinek mégsem kell lemondani a szervezett edzésekről. November 12-én ugyanis, az Aktív Hegyvidék ingyenes lakossági program keretében, újra elindult a Gesztenyéskert Futóklub, ahol mostantól minden kedden, délután hat órától várják az érdeklődőket.

Nemcsak a tavaly átadott, közel 400 méteres modern futópályát használják, hanem a környezeti adottságokat kihasználva, az edzések alkalmával rendszeresen „befutják” a környéket.

Erről is beszélt a programot működtető Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft-t vezető Móczán Mónika, aki elmondta, hogy mások mellett a Citadella, a budai Vár , Zugliget és a Feneketlen-tó szerepel a célpontok között.

„Egészen márciusig lehet jönni a Gesztenyéskert Futóklubba, ami azt jelenti, hogy az egész évet lefedjük, hiszen ekkor indulnak ismét az edzések a Városmajor parkban és a Normafán” – hívta fel a figyelmet Móczán Mónika. Mint kifejtette, idén már harmadszorra indulnak az Ultra Balatonon, ezért különösen fontos, hogy végig edzésben maradjanak a csapattagok. Alkalmanként 30-35 futó látogatja a programot, amihez bármikor lehet csatlakozni.

futoklub01

„Mivel két edzővel dolgozunk, így nemcsak haladókkal, hanem teljesen kezdőkkel is foglalkozunk. Mindig a résztvevők tudásszintjének és a felkészültségének megfelelően állítjuk össze a napi penzumot” – ezt már Markocsány Sándor vezetőedző nyilatkozta hozzátéve, hogy bár sokan félnek ilyenkor a megfázástól, emiatt egyáltalán nem kell tartani a téli futástól. A szakember azt javasolja, hogy ilyenkor is vékony ruhák legyenek rajtunk, fontos viszont, hogy a hőmérsékletnek megfelelően, rétegesen öltözködjünk. Ha nagy a hideg, a torokfájás elkerülése érdekében a szánkat sállal takarhatjuk el.

A Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. jóvoltából a klubba járó XII. kerületi lakosok minden edzés után ingyenesen, míg a nem kerületi résztevők kedvezményes áron (2200 Ft/fő) vehetik igénybe a MOM Sport wellness részlegét és uszodáját.
Találkozó: keddenként 18.00–18.15 között a MOM Sport uszoda recepciójánál.