*

Elismerés az egészségügyben dolgozóknak

Elismerés az egészségügyben dolgozóknak

Idén is közelgő Semmelweis-naphoz kapcsolódva adták át a kerület legmagasabb, egészségügyi dolgozóknak adományozható elismeréseit. A képviselő-testület döntése értelmében a Hegyvidék Egészségügyi Ellátási Díjat idén Dezső Tünde, míg a Polgármesteri Dicséretet Erdősné Tálos Erzsébet körzeti ápoló és Szabó Andrea fogászati asszisztens kapta.

A már megszokott időpontban, Semmelweis-nap előtt néhány nappal, ám szokatlan helyen került sor a kerületben dolgozó egészségügyi szakemberek köszöntésére, valamint a kiemelkedő munkát végző kollégák díjazására. Korábban minden évben nagyszabású ünnepséget tartottak most viszont, tekintettel az épphogy feloldott vészhelyzetre, szűk körben a Hegyvidéki Egészségügyi Központban adták át az elismeréseket. Erre hívta fel a figyelmet Fonti Krisztina, aki elmondta, hogy az illetékesek az utolsó pillanatig gondolkodtak a hagyományos program megrendezésén, ám végül a biztonságos megoldás mellett döntöttek.

„Az egészségügyi dolgozók is azt kérték, ne tartsunk nagy létszámú rendezvényt. Egyetértettünk, hiszen ugyan a vészhelyzetnek vége, a vírus azonban nem tűnt el. Gondolnunk kellett a nyugdíjazásuk alkalmából ilyenkor meghívott munkatársakra is, ők a veszélyeztetett korcsoportba tartoznak” – emlékeztetett az alpolgármester hozzátéve, hogy a későbbiekben elképzelhető egy a már megszokotthoz hasonló találkozó megszervezése.
Hangsúlyozta: az önkormányzat minden évben kifejezi megbecsülését az egészségügyi dolgozók irányába, most azonban még inkább kijár a köszönet.

erdos_erzsebet05

„Munkájuk minden időben rendkívül fontos, az utóbbi hónapokban pedig mindenki fokozottan megtapasztalhatta, mennyi mindent tesznek értünk” – hívta fel a figyelmet Fonti Krisztina. Elárulta, hogy a díjazottak személyére az intézmények, házirovosok, kollektívák tehetnek javaslatot, a döntést a képviselő-testület hozza. Ez utóbbi már a járvány előtt megtörtént, s hogy helyesnek bizonyult, azt az elismerésben részesültek vészhelyeztben nyújtott teljesítménye maximálisan igazolta.
Hegyvidék Egészségügyi Ellátási Díjat vehetett át Dezső Tünde, aki huszonhat éve tevékenykedik a kerületi egészségügyben. Éveken át dolgozott vezető nővérként az Országos Onkológiai Intézet intenzív sebészeti osztályán, 2007-ben került a XII. kerületi alapellátás kötelékébe. Kezdetben a GESZ-hez tartozó integrált egészségügyi csoport vezetője volt, 2016. március 1-től ötéves időtartamra kinevezték a Hegyvidéki Egészségügyi Központ intézményvezetőjének. Feladatai közé tartozik többek között az engedélyezési eljárások kivitelezése, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel a finanszírozási szerződések megkötése, a tizenkét telephelyen működő orvosi rendelők kezelése. Az önkormányzat egészségügyi referensének segítségével szervezi és bonyolítja az Egészséges Hegyvidék prevenciós programsorozatot és más egészségügyi programokat, valamint a háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelők felújítását, amely jelenleg is zajlik.

dezso_tunde01

Polgármesteri elismerő oklevelet kapott Erdősné Tálos Erzsébet. 1972-ben a SOTE III. Sebészeti Klinikán kezdte pályafutását, 1982-től a mai napig a Fodor utcai rendelőben dolgozik körzeti szakápolóként. Szintén Polgármesteri elismerő oklevélben részesült Szabó Andrea fogászati asszisztens, aki kezdetben a János kórház kihelyezett I.-XII. kerületi felnőtt fogászatán, majd 1996-tól a kerület Mészáros utcai rendelőjében foglalkozik a páciensekkel.

erdos_dezso_szabo04