Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

taltos_csiko_ovoda_14

Energiatakarékosabb lett a Csikó tagóvoda

A korábban megvalósult nyílászárócsere után a homlokzati hőszigetelés is elkészült a Táltos Óvoda Csikó tagóvodájában.

Az energetikai beruházás átadásán Pokorni Zoltán polgármester elmondta, hogy ez év nyarán, közel 25 millió forintos beruházás keretében alakítottak ki korszerű, 15 centiméter vastag hőszigetelést a Táltos Óvoda Csikó tagóvodájának homlokzatán. Ezzel a fejlesztéssel, a korábbi nyílászárócserékkel együtt nagymértékben csökkenhet az intézmény fűtésszámlája.
taltos_csiko_ovoda_homlokzat04

Váczi János alpolgármester arról beszélt, hogy az energetikai korszerűsítés mellett az elektromos hálózatot is fejlesztették az épület biztonságos működtetése érdekében, a jelentős feladatra mintegy 17 millió forintot költött az önkormányzat. Az épületfelújítási munkákkal egyidejűleg az udvari játéklehetőségeket is bővítették: a gyerekek egy új, színes mászóvárat vehettek birtokba.

„Rossz állapotú volt a ház, a szél kifújta a meleget” – jellemezte a komplett hőszigetelés megvalósítása előtti körülményeket Boday Barbara tagintézmény-vezető. Hozzátette, hogy az elektromos hálózatuk fejlesztésére a kapacitásproblémák miatt volt nagy szükség.
taltos_csiko_ovoda_01

A tagóvoda vezetője kitért rá, hogy jövőre a tető rendbetételével szeretnék folytatni az épület felújítását. Az önkormányzattal arról is egyeztettek, hogy műfüvet vagy gumiburkolatot alakítanának ki azokon az udvari részeken, ahol a kedvezőtlen talajviszonyok, illetve az állandó taposás miatt nem tud megmaradni a természetes növényzet.