Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Faültetés a Normafán az igazságügyi miniszterrel

Faültetés a Normafán az igazságügyi miniszterrel

A kormány klíma- és természetvédelmi akciótervének faültetési programjához kapcsolódva őshonos facsemetéket ültetett el Varga Judit igazságügyi miniszter és Pokorni Zoltán polgármester a Normafánál.

„Minden fa egy befektetés a jövőbe” – vallja Varga Judit igazságügyi miniszter, aki Pokorni Zoltán polgármesterrel egy hárs- és egy juharfát ültetett el a Normafánál. A tárcavezető – aki a Hegyvidéken él, és gyakran látogatja családjával a környék erdeit – elmondta, hogy a kormány februárban meghirdetett klíma- és természetvédelmi akciótervének fontos elemét képezi a faültetési program, aminek keretében 2030-ig évente egymillió fát telepítenek az országban, minden újszülött után legalább tízet.

pokorni_zoltan_varga_judit12

A kerület polgármestere arról szólt, hogy a faültetés helyszíne a Normafa új parkolója a Konkoly-Thege Miklós út felső, zsákutcává alakított részén, ami azért készül, hogy a sokkal értékesebb, gerincen futó területet jövőre be tudják majd zöldíteni. Pokorni Zoltán felidézte, hogy nemrég Mexikó nagykövetével közösen ültettek őshonos mezei juhart a hegyen.

A fákat felajánló Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Reinitz Gábor elmondta, hogy a kormány faültetési programja több tíz hektárt érint az általunk kezelt területeken. Kitért rá, hogy fontosnak tartják a főváros környéki erdőállományok klímavédelmi szempontból történő állapotjavítását. Ennek érdekében őshonos fafajokat telepítenek, amelyek hosszú távon tudnak árnyékot és jó levegőt, illetve szebb és állékonyabb erdőket biztosítani.