Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

fitt_leszel..06_2

Fitt leszel, ha itt leszel! – tizedszer

Tíz iskola, tizenhárom óvoda, több száz gyerek és lelkes szurkolótábor – idén is fantasztikus hangulat jellemezte az immáron tizedik alkalommal megrendezett „Fitt leszel, ha itt leszel!” elnevezésű játékos sportvetélkedőt, amelynek ezúttal is a MOM Sport adott otthont.

A hegyvidéki fiatalság egyik kedvenc versenyén a csapatok ismét bebizonyították: ha sportról van szó, nem ismernek lehetetlent.

Mi sem bizonyítja jobban a „Fitt leszel, ha itt leszel!” népszerűségét, mint az, hogy idén is több száz gyerek döntött úgy, hogy tornaruhát ölt és megmutatja sporttudását. Ahogy az lenni szokott, a jó szerepléshez nemcsak kitűnő fizikum és gyors észjárás, de erős csapatszellem, valamint a családtagok inspiráló buzdítása is kellett. „Fontos, hogy a gyerekek számára vonzóvá tegyük a mozgást, az egészséges életmódot – egyebek mellett ezért is döntöttünk úgy tíz évvel ezelőtt, hogy elindítjuk a programot. Öröm látni, hogy a szülők együtt szurkolnak, közösséget formálnak. További pozitívum, hogy a versenynek köszönhetően a kerületi intézmények is megismerhetik egymást, jó kapcsolat alakulhat ki közöttük” – méltatta a rendezvényt Fonti Krisztina alpolgármester, aki külön köszönetet mondott a kerületi pedagógusok lelkiismeretes hozzáállásáért, valamint a Hegyvidéki Szabadidősport Központ munkájáért.

fitt_leszel..01

Mint kiderült, a játékos versenyszámokat hosszas tervezés és ötletelés előzte meg. „Évről-évre igyekszünk olyan változatos feladatokat összeállítani, amelyek az óvodások, az iskolások és a pedagógusok számára is izgalmasok lehetnek. Mozogni jó – fantasztikus pillanatoknak lehettünk szemtanúi” – fogalmazott Móczán Mónika, a programot szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

fitt_leszel..12

Az iskolások versenyét – amelyre ezúttal az első kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola is benevezett – az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola csapata nyerte, a második a Jókai Mór Általános Iskola és Német Nemzetiségi Általános Iskola lett, míg a harmadik helyen a Zugligeti Általános Iskola végzett. Az óvodások megmérettetésén mindenki kimagaslóan jól szerepelt – a részt vevő csapatok mindegyike aranyérmet, oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át Fonti Krisztina alpolgármestertől.

fitt_leszel..20

„A gyerekeknek nagyon tetszettek a feladatok! Egymást buzdították, egymásért küzdöttek. Biztos vagyok abban, hogy a „Fitt leszel, ha itt leszel!” sokáig beszédtéma lesz az óvodában, sőt – ahogy az lenni szokott – az itt kapott pólót is sokan büszkén fogják majd viselni” – mondta Kövesárki Judit, az Orbánhegyi óvoda óvónője.

fitt_leszel..08

„A MOM Sport életében is egyfajta jubileum ez a nap, hiszen éppen 5 éves az önkormányzat cége, ami üzemelteti a házat – ráadásul az én életemben is ez volt az első esemény, amit megrendeztem. Nosztalgikus visszagondolni arra, hogy annak idején mennyire izgultam... Szeretem ezt a hangulatot – jó, hogy gyerekzsivajtól hangos a ház. Nagyon fontos, hogy a gyerekek korán megtapasztalják a mozgás örömét. Ez a program nemcsak a versenyzésről szól, hanem motivál is, hiszen a kicsik kedvet kaphatnak a sportoláshoz” – emelte ki Buranits Ildikó, a MOM Sport igazgatója.