Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

fogaskereku_palya05u

A fogaskerekű pótlására 60A és 60B jelzéssel kiegészítő pótlóbusz-járat közlekedik november 9-től

Kiegészítő pótlóbusz-járat közlekedik 60A és 60B jelzéssel 2018. november 9-től, péntektől a 60-as jelzésű fogaskerekű vasút felújításához kapcsolódóan, a fogaskerekű alsó szakaszán található megállóhelyek kedvezőbb kiszolgálására, a Hegyvidéki Önkormányzat kezdeményezésére.

Az autóbuszok a hétköznapi csúcsidőszakok kivételével csak előzetes telefonos igénybejelentés alapján közlekednek. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között változatlanul 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, a Széll Kálmán tér M és a Svábhegy között pedig a 21-es és a 21A autóbusszal lehet utazni.

A 60A és 60B pótlóbuszok a Városmajor utcából, a 128-as busz Szent János Kórház megállója mögül indulnak, és az alábbi pontokon állnak meg:

  • A 60A autóbusz a 128-as busz Szent János Kórház megállója mögött a Városmajor utca 71. szám előtti parkolósávban; a Sárospatak úton, a hajtűkanyar után; a 21-es autóbusz Pethényi út megállóhelyén és a Sárospatak úton, a hajtűkanyar előtt áll meg.
  • A 60B autóbusz 128-as busz Szent János Kórház megállója mögött a Városmajor utca 71. szám előtti parkolósávban; Rőzse utcában a Rőzse köz torkolata után; a Rőzse utca 21. szám előtt és a 128-as autóbusz Szent János Kórház megállóhelyén áll meg.

A 60A és a 60B pótlóbusz a hétköznapi csúcsidőszakok kivételével igényvezért, Telebusz-rendszerben közlekedik, azaz hétköznapokon a reggel 6 és 9 óra, valamint a 15 és 18 óra közötti időszak kivételével csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a +36 1 3-255-255-ös telefonszámon, az automata menürendszerben a 3-as gomb megnyomása után lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon. Kerékpárt a 60A és a 60B járaton nem lehet szállítani.
60AB_kisbuszok

Forrás: BKK