*
HA SEGÍTSÉGET KÉR: +36/30-630-9749, +3630/630-9725, +3630/644-6278
hétköznap 8:00-16:00-ig
HA SEGÍTENI SZERETNE:
Regisztráció

A FŐKÉTÜSZ közleménye

A FŐKÉTÜSZ közleménye

Keddtől szünetelnek a fővárosi sormunka jellegű kéményellenőrzések, a nyilatkozatok kiadása zavartalan

 

Budapest, 2020. március 16. – Az állampolgárok védelme érdekében a koronavírus fertőzések miatt a FŐKÉTÜSZ Kft. március 17-től átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett (ún. sormunka jellegű) kéményellenőrzéseket Budapesten. A fővárosi kéményseprők a járvány ideje alatt a szociális ellátásba segítenek be.

A fővárosi ingatlantulajdonosok igényeit figyelembe véve és tekintettel arra, hogy az elmúlt napokban jelentősen megnőtt azon ingatlantulajdonosok aránya, akik nem kívánják az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzést igénybe venni, a 2020. március 16. utánra meghirdetett kéményellenőrzéseket a FŐKÉTÜSZ Kft. átütemezi. Ennek értelmében 2020. március 17-től a meghirdetett kéményellenőrzések elmaradnak, későbbi időpontban kerülnek elvégzésre.

A Társaság a meghirdetett kéményellenőrzésekkel érintett ingatlanokat értesíti az ellenőrzés elmaradásáról, illetve az átütemezést követően az új ellenőrzési időpontról értesítést fog küldeni. Az új ellenőrzési időpontok meghatározása a fővárosi vírushelyzet függvényében fog megtörténni.

A vírusveszély miatt a Társaság 2020. március 17-től határozatlan időre felfüggeszti a személyes ügyfélfogadást is, az ügyfélszolgálati iroda zárva tart. Az ügyfelek megkereséseiket az alábbi csatornákon tudják eljuttatni a Társaságnak:

  • Elektronikus üzenet: a www.kemenysepro.hu oldalon található üzenetküldő modul
  • Postai levél: 1443 Budapest, Pf. 155
  • Telefon: +36 1 999 0664
  • Fax: +36 1 332 1150

Az intézkedés nem érinti a műszaki vizsgálatok és az üzemzavar elhárítások elvégzését. A kéményseprő-ipari nyilatkozatra vonatkozó megrendelések leadása, illetve az elkészült nyilatkozatok kiadása továbbra is biztosított. A kéményseprők minden esetben rendelkeznek megfelelő egészségügyi védőeszközzel és fertőtlenítőszerrel. Amennyiben a műszaki vizsgálatra leadott rendelést a vírusveszély miatt kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel a megrendelő ügyfél vissza kívánja mondani, úgy azt a www.kemenysepro.hu oldalon található üzenetküldő modulon keresztül jelezze a Társaságnak a vizsgálattal érintett cím és a megrendelő nevének pontos megadásával.

Kéményseprők a kéményellenőrzések ideiglenes szüneteltetése alatt 40 gépjárművel vesznek részt a fővárosi szociális ellátásban. A FŐKÉTÜSZ munkatársai együttműködve a szociális ellátóhálózattal az élelmiszerek házhozszállításával segítik azon budapesti lakosokat, akik fokozottan veszélyeztetettek.

 

FŐKÉTÜSZ

Fővárosi Kéményseprőipari Kft.