Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Fokozottan ellenőrzik a parkolást a Normafán

Fokozottan ellenőrzik a parkolást a Normafán

Június 12-től hétvégente és munkaszüneti napokon fizetőssé válik a Normafa síház melletti régi parkolót kiváltó új parkoló a Konkoly-Thege Miklós úton.

Mivel a hétvégére szép időt mondanak, várhatóan sokan érkeznek majd autóval is a Normafára kirándulni, kikapcsolódni. Sajnos előfordulhat, hogy akadnak majd olyanok, akik nem kívánnak fizetni a parkolásért, és ezért inkább az út szélét vagy a környező utcákat, a szabálytalan parkolást választják.
A Hegyvidéki Rendészet ezért fokozottan ellenőrizni fogja a területet, és a szabálytalanul (tilosban, erdőben, kapukihajtók előtt, járdán, zöldfelületen stb.) parkoló gépkocsikat megbírságolja.

A Normafa parkoló területe magánterület, mely a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat tulajdonában, illetve vagyonkezelésében áll, és nem minősül várakozási övezetnek. A Normafa parkoló területére behajtó és ott 5 percnél hosszabb ideig tartózkodó gépjármű tulajdonosa/üzembentartója/vezetője a várakozásért hétvégén és munkaszüneti napon 08:00 és 20:00 óra között parkolási díjat köteles fizetni. A parkolási díj összege óránként 440 Ft.

A parkolóban járművel jogszerűen várakozni hétvégén és munkaszüneti napon a érvényes parklási jegy birtokában, az azon feltüntetett ideig szabad. A várakozás maximális időtartama – a fizetőidőszakon belül – nem korlátozott.

A XII. kerületben állandó bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyeknek az önkormányzat kedvezményt biztosít a parkolási díjból.

A kedvezményes parkolás részleteiről bővebben itt olvashat:

https://www.hegyvidek.hu/ugyintezes/parkolasi-engedely/kedvezmenyes-parkolas-a-normafan


Köszönjük együttműködését!

Hegyvidéki Önkormányzat