Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

pokorni_apati06

Gyerekbarát fejlesztés a Normafa Óvodában

Tavaly az önkormányzat felújította és kibővítette a Normafa Óvoda kertjében az alsó sportpályát, idén nyáron pedig az ehhez csatlakozó játszórészt tették rendbe.

A költségekhez a Hegyvidék kártya Multipont programon keresztül a MOL, valamint saját bevételei terhére, maga az intézmény is hozzájárult. A fejlesztés keretében egy szintbe hozták a területet, a gyöngykavics borítás és a régi gumitéglák helyére modern, öntött gumiburkolat, valamint műfű került. Felújították a homokozót is, ennek szélei, ülőfelületei, a szintén újonnan kialakított támfal tetejéhez hasonlóan, ütéscsillapító, gumibevonatot kaptak.

A gyerekek műsorával színesített hivatalos átadóünnepségen Doba Csilla óvodavezető ismertette az előzményeket, egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a kivitelezéshez. Külön kiemelte a szülők és hozzátartozók segítségét, hiszen az ő szavazataik nélkül, nem nyerhette volna el az intézmény a MOL támogatását. Pokorni Zoltán szerint a Normafa minden bizonnyal a világ egyik legszebb fekvésű óvodája, mostanra az épületet is sikerült ehhez méltóvá tenni, ennek a folyamatnak egy újabb állomása a játszókert és az udvar rekonstrukciója. A polgármester elmondta, hogy a MOL Multipont és a Hegyvidék kártya segítségével évek óta hozzájárulhatnak nemes célok megvalósításához a kerület polgárai. A Többet tehet, mint gondolná! program keretében, a Hegyvidék kártya tulajdonosai választhatnak ki egy intézményt, eseményt, közösségi programot, amely támogatásban részesül. Így kapott speciális gumitéglával kialakított játszóhelyet a Mesevár Óvoda, képességfejlesztő és infokommunikációs eszközöket a Gennaro Verolino Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium, valamint ritmushangszereket a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola.

Ezúttal is három, megvalósításra váró feladat, elképzelés közül lehetett választani, így jutott a Normafa Óvoda a MOL egymillió forintos felajánlásához – emlékeztetett Pokorni Zoltán hozzátéve, hogy a MOL a kártyák után járó jóváírás összegétől függetlenül évente kétszer egymillió forintos támogatást nyújt. Ennek megfelelően, idén lesz még egy szavazás, amihez az eddigiekhez hasonlóan, a www.hegyvidekkartya.hu oldalon várják a Hegyvidék kártyát használókat.

Mindezt Apáti-Tóth Kata azzal egészítette ki, hogy ismét jó helyre került az adomány. „Nagyszerű az együttműködésünk az önkormányzattal, bízunk abban, hogy ez még hosszú ideig így marad” – hangsúlyozta a MOL kommunikációs igazgatója.