Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

IMG_2535

Gyerekbarát város – gyerekbarát Hegyvidék

Mostantól játékos, ismeretterjesztő feladványokkal találkozhatnak a Böszörményi úton, a Kiss János altábornagy utcában és a Németvölgyi úton gyalogosan közlekedő gyerekek.

A járdára felfestett piktogramok, ábrák a BVA Budapest Városarculati Nonprofit Kft. és a XII. kerületi Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közösen elindított, Gyerekbarát város programjának keretében készültek. Céljuk, hogy barátságosabbá tegyék a közterületeket az óvodába, iskolába, edzésre, különórára igyekvő, hazafelé tartó vagy csak éppen arra sétálgató gyerekek számára, egyúttal olyan vidám feladatokat adjanak nekik, amikből hasznos ismeretekhez juthatnak.

Ennek szellemében összesen hat felfestés került a Mackós óvoda, a Süni óvodák, a Németvölgyi Általános Iskola, illetve Margaréta és a Hollósy Simon utcai játszótér közelébe. A Böszörményi út 13-15. előtt, a Királyhágó térnél a naprendszer bolygói, a Kiss János altábornagy utcában, a Margaréta játszótér bejáratánál „ugrálható” időmértékes vers, a Böszörményi út 20-nál dinolábnyomok, a másik oldalon az óra és perc kapcsolatára tanító rejtvény kapott helyet.

A Németvölgyi iskolánál, a Mackós óvoda előtt különleges, szorzótáblás ugróiskola, míg egy kicsit lejjebb, a Németvölgyi út 31-el szemben számolós járdagrafiti szórakoztatja az erre járókat.

Mivel egymáshoz közel, sétatávolságra helyezkednek el, érdemes valamennyi feladatot, többször is felkeresni, hiszen a feladványok nemcsak egyszer használatosak, hanem minden alkalommal megmozgatják a kicsik fantáziáját.