Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Gyerekek a magasban: megdőlt a rekord

Gyerekek a magasban: megdőlt a rekord

Országszerte több mint tízezer kisgyereket emeltek szüleik a magasba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására. A kezdeményezéshez Hegyvidék is csatlakozott, a Gesztenyéskertben színpadi produkciókkal várták a családokat, akik igencsak szép számban jöttek el a rendezvényre. Nekik is köszönhető, hogy megdőlt az eddigi rekord: ugyanabban a percben, 24-én délelőtt pontban 11 órakor soha ennyi vidám arcú gyermeket nem emeltek még a magasba Magyarországon.

Gyerekek a magasban: megdőlt a rekord

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat 2009-ben prof. dr. Kopp Mária alapította azzal a szándékkal, hogy támogassa a gyermekvállalást. Elsősorban pedig a kívánt gyermekek megszületését. Ezt a családbarát szemléletet támogatják függetlenül attól, hogy valaki egy vagy több gyermeket szeretne. Azon dolgoznak, hogy a munka, valamint a magánélet egyensúlyba kerüljön és minél több önfeledt királyfi és királylány szaladgáljon a játszótéren, a parkban vagy épp a kertben, itt, a Kárpát-medence szívében.
Hiszen a világ akkor lesz még szebb, még jobb, még szerethetőbb, ha sok apróság jön világra.

alma_egyuttes02

A jövőbe vetett hitet és a gyermekvállalás fontosságát hirdető, immáron ötödik alkalommal megtartott programon Skrabski Fruzsina kifejtette, hogy a magyar fiatalok sokkal több gyereket szeretnének, mint amennyi végül megszületik, ami egy magyar sajátosság. A mozgalom abban igyekszik segíteni, hogy a családokban annyi gyerek szülessen, amennyire a szülők vágynak. „Ha egyre, akkor egy, ha kettőre, akkor kettő, ha tízre akkor tíz, ha egy sem, akkor egy sem” – hangsúlyozta a kuratórium elnöke emlékeztetve, hogy a Három Királyfi, Három Királylány közösségépítő és véleményformáló mozgalom. A gyerek emeléssel pedig azt bizonyítják, hogy az élet akkor kezdődik, amikor gyermekünk születik és nem akkor fejeződik be. „Magasba emeljük őket és segítünk nekik, hogy teljesüljenek a vágyaik” – magyarázta az esemény legfontosabb üzenetét hozzátéve, hogy korábban országszerte tízezer gyereket emeltek fel és reméli, hogy ezúttal még nagyobb lesz ez a szám.

cirkuszi_jatszohaz01

Hornung Ágnes úgy fogalmazott, hogy fantasztikus dolog látni mennyi gyerek és boldog család van körülöttünk. „Hogy felemeljük a gyermeket legalább két dolgot jelent. Amikor magunk elé tartjuk azt szimbolizálja, hogy ők nálunk is fontosabbak És ahogyan felemeljük a gravitáció ellenében, ezzel azt mondjuk képesek vagyunk tenni azért, hogy neki szebb és boldogabb jövője legyen” – hangsúlyozta a családokért felelős államtitkár köszönetet mondva ezekért a nagyszerű pillanatokért a szervezőknek és a helyszínt biztosító önkormányzatnak.

fonti07

Nagyszerű hogy ilyen sokan eljöttek és emelték magasba a gyerkőcöket – jelentette ki Fonti Krisztina. Hegyvidék alpolgármestere elárulta, hogy gyermekei már felnőttek, de lélekben minden nap a magasba emeli őket. Ahogyan fogalmazott, arra a legbüszkébb az életben, hogy két gyermek édesanyja lehet. Szerinte az ég felé emelésben benne van a szeretet, a bizalom, a gondoskodás, a törődés, az elfogadás mint azok a dolgok, amik összeforrasztják a gyermeket és a szülőket. Az önkormányzat számára ezért is annyira örömteli, hogy idén a Hegyvidék adhatott otthont a rendezvénynek.

zsaner04