Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

TT_Mesehosok_20190425_006T_

Gyermekrajzokból nyílt tárlat a Folyosó Galérián

Kedvenc mesehőseiket ábrázolták különböző vizuális technikákkal a kerület óvodásai. A Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában április 25-én nyílt meg a munkáikból rendezett tárlat.

A kiállítás szervezője, Kovács Zsuzsa óvodai szaktanácsadó köszöntötte az egybegyűlteket, a Hunniareg Pedagógiai Intézet Nonprofit Kft. képviselőjét, Vasné Dömötör Rozáliát, az óvodavezetőket, óvodapedagógusokat, az oktatási iroda dolgozóit, a gyermekeket és szüleiket.

TT_Mesehosok_20190425_034T_

„Mindig öröm, ha a Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériáján különböző képzőművészeti alkotásokat csodálhatunk meg, de a gyerekek műveiből rendezett kiállítás különösen szívet melengető, hiszen a gyermekek a mi kincseink – fogalmazta megnyitó beszédében Csepreginé Volosinovszki Mária, Oktatási és Közművelődési irodavezető, majd hozzáfűzte, azért is külön öröm számukra, hogy a kis alkotók megjelenítették kedvenc mesehőseiket, mert a felnőtteket is visszaröpítik a gyerekkorukba.” Megköszönte továbbá az óvodapedagógusok munkáját, azt, hogy lehetővé tették az alkotások megszületését, végül, de nem utolsó sorban azt, hogy a pedagógusok és a szülők mesélnek a gyerekeknek; hiszen a mese nagyon fontos az életükben, általa is gazdagodik a kreativitásuk, még inkább fejlődik fantáziájuk.

TT_Mesehosok_20190425_098T_

Az első emeleten, illetve a másodikon, az üvegtárolókban kiállított alkotások azt bizonyítják, hogy nagyon sokrétűen alkotnak a gyerekek, nemcsak papírra rajzoltak, festettek, hanem egyéb technikákat használva is kézműveskedtek, barkácsoltak, különböző anyagokat használtak fel.

TT_Mesehosok_20190425_012T_

Bízik benne, hogy az ügyet intéző hegyvidéki polgárok, és az itt dolgozók hétköznapjaiban üde színfoltot jelentenek majd a műveik, ha rájuk pillantanak a folyosón. – mondta befejezésül, átadva a szót a kicsiknek, akik a megnyitó közönségének egy kis műsorral kedveskedtek. A Kimbi Óvoda „Méhecske” csoportos gyermekei A só című magyar népmesét adták elő. A bensőséges és remek hangulatú előadás után a fellépő gyerekek és a kiállító óvodák ajándékot, emléklapot kaptak, végezetül egy kis zsúrra is sor került.

TT_Mesehosok_20190425_045T_

A látogatók néhány hétig megtekinthetik az óvodások legkedvesebb mesehősei között például Ruminit, Ludas Matyit, Békakirályt, Gombóc Artúrt, Tündér Ilonát, Jégvarázst, Harry Pottert, a Brémai muzsikusokat. A kiállítás ügyfélfogadási időben, a Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában látható.