Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

csotores10

Hatalmas csőtörés a Margaréta játszótérnél

A Margaréta játszótér Kiss János altb. utcai bejárata előtt 2018. augusztus 2-án (csütörtökön) hajnalban eltört egy szállító vízvezeték (főnyomócső).

A vezetékből zuhatagszerűen ömlött a víz, amely hatalmas károkat okozott a Városháza téren.

A Fővárosi Vízművek Zrt. munkatársai jelenleg is dolgoznak a vezeték helyreállításán, tájékoztatásuk szerint még ugyanezen a napon befejezik a munkálatokat. Az önkormányzat azt az információt kapta, hogy a csőtörés fogyasztói vezetéket nem érint, lakókat érintő fennakadás a vízszolgáltatásban nincs, azonban a környéken (Kiss János altb. utca, Margaréta utca és Törpe utca) vízelszíneződés és levegősödés előfordulhat a munkálatok befejezéséig. Egyéb, a vízvezeték-rendszerhez kapcsolódó probléma esetén a Vízművek hibabejelentő vonala hívható a 06 80 247 247-es számon.

Tekintettel arra, hogy a hatalmas erővel feltörő és lezúduló víz óriási károkat okozott a Városháza téren – teljesen alámosta és megemelte a burkolatot – a károk elhárítása, hetekig, de lehet, hogy akár hónapokig is eltarthat. Szükségesnek tartjuk a Margaréta játszótér átmeneti lezárását, mivel a szakemberek vizsgálják, hogy a víz nem okozott-e kárt az alépítményben. Addig is a közelben a MOM Kulturális Központ kertjében lévő játszóteret, illetve kicsit távolabb, a nemrégiben felújított és átadott Csörsz Parkban található játszóteret használhatják.

A Hegyvidéki Önkormányzat Városfejlesztési Irodája nagy erőkkel dolgozik az eredeti állapot visszaállításán, addig is a hegyvidékiek szíves türelmét kérjük.

Videó az éjszakai állapotokról: