Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Határozott fellépéssel illegális bulit számoltak fel a Normafánál

Határozott fellépéssel illegális bulit számoltak fel a Normafánál

A környéken élők és a természet nyugalmát rendkívüli módon zavaró rave bulit számolt fel a rendőrség a Hegyvidéki Rendészet közreműködésével a Normafához közeli Tündér-hegyi kőfejtőben. A nagyjából ötvenfős, holland és magyar állampolgárok részvételével zajló partira senki sem kért engedélyt, amit persze nem is adtak volna ki, hiszen ez semmilyen módon nem egyeztethető össze az önkormányzat Normafa-rehabilitációval kapcsolatos szemléletével.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint június 25-én, pénteken, nem sokkal éjfél előtt kaptak bejelentést a környékbeli lakóktól a zajos buliról. A kerületi rendőrök tíz perc alatt a helyszínre értek.

Az illegális rendezvény azonnali felszámolásában közreműködő Hegyvidéki Rendészet információi szerint a hangosításhoz használt eszközöket kézikocsival szállították a kőfejtőhöz. A parti ideje alatt a Mátyás király úti sorompóban kár keletkezett, ismeretlen elkövetők letörték a berendezés karját. Dávid Gábor, a rendészet vezetője elmondta: az eset miatt szigorítják a környék ellenőrzését, még sűrűbben fognak járőrözni a Normafánál.

Az önkormányzat képviselő-testülete épp a sokakat felháborító rendezvény előtt egy nappal, június 24-én döntött a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletének módosításáról, annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen fellépni a Normafán zajongókkal szemben. A rendeletbe illesztett új passzus alapján a közterület-felügyelők százezer forintig terjedő közigazgatási bírságot szabhatnak ki azokra, akik a Normafán zajkeltésre alkalmas hangosító berendezéssel másokat indokolatlanul zavarnak.