Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A HEGYVIDÉK TÁMOGATJA A SZÍVKÓRHÁZ FEJLESZTÉSÉT

A HEGYVIDÉK TÁMOGATJA A SZÍVKÓRHÁZ FEJLESZTÉSÉT

A Hegyvidéki Önkormányzat a Városmajor utca 70. szám alatti ingatlanát a Semmelweis Egyetem, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika fejlesztése és bővítése érdekében a Magyar Államnak átadja - erről döntött ma a képviselőtestület.

 

A Városmajori Klinika amellett, hogy európai szinten is vezető szívgyógyászati centrum, és napjaink kiemelt népegészségügyi problémájának egyik országos felvételi központja, oroszlánrészt vállal a XII. kerület szív- és érrendszeri betegeinek kezelésében.

 

Az intézmény fejlesztése és bővítése az Egészséges Budapest Program részeként nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű. Ezért az Önkormányzat is támogatja, hogy a Klinikán a tervezett új diagnosztikai központ és a szívtranszplantáció fejlesztését elősegítő új részleg létrejöjjön, valamint a műtői kapacitásának bővítése is megvalósuljon.

 

A Hegyvidéki Önkormányzat fontosnak tartja, hogy a szívkórház a későbbiekben is a XII. kerületben működjön, ezáltal biztosítva, hogy a fejlesztést követően is elérhető legyen a magas szakmai színvonalú szív- és érgyógyászati ellátás a Hegyvidék szívbetegei és lakosai számára.

 

Bízunk benne, hogy az ingatlan átadásával a Városmajori Klinika megfelelő módon fejlődhet, az ÉKC Új Szent János Kórházzal kialakított, évtizedek óta tartó sokrétű együttműködése folytatódhat, és országos vezető szerepét - a növekvő betegforgalom ellátásának biztosításával – a későbbiekben is megőrizheti.