Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

KSH

A Hegyvidéken is felmérést végez a Statisztikai Hivatal

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) - több más település és fővárosi kerület mellett - a Hegyvidéken is önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2021. június 29. és 2021. szeptember 29. között. A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése Program (PIAAC).

A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja. Az adatgyűjtés összesen 143 településen zajlik. A mintavétel reprezentatív, a személyek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtotta végre a KSH.

Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat. A kérdezők az interjúkat az aktuális járványügyi előírásokat betartva bonyolítják le. A sikeres interjút követően a válaszadó 5000 forint értékű ajándékutalványt kap. A mérés kizárólag statisztikai célból történik. A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU-rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel, és a válaszadók személyes adatait azoknak megfelelően védi. A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek, amelyekből a felvételben résztvevők nem azonosíthatók. Az adatkezelési tájékoztató elérhető a felmérés weboldalán: http://www.ksh.hu/piaac

A KSH a lakosság részére hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06 (80) 200 766 (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen ad további felvilágosítást. Az adatgyűjtéssel és eredményekkel kapcsolatos információkról a KSH (http://ksh.hu/piaac), illetve az OECD (http://www.oecd.org/skills/piaac/) weboldalai nyújtanak tájékoztatást.