Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A Hegyvidéki Menekültsegítő Csoport felhívása

A Hegyvidéki Menekültsegítő Csoport felhívása

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Sajnos Európa területén, a közvetlen szomszédságunkban ismét háború zajlik. Ukrajnából és ezen belül is különösen a magyarlakta Kárpátaljáról több ezer menekült keres és talál hazánkban biztonságos menedéket. Nagyon sok hegyvidéki polgár ajánlotta már fel eddig is a segítségét, amit ezúton is köszönünk.

A Hegyvidéki Önkormányzat Fonti Krisztina alpolgármester vezetésével létrehozta a Hegyvidéki Menekültsegítő Csoportot, amely a segítő felajánlásokat koordinálja. Munkatársaink folyamatosan azért dolgoznak, hogy a tárgyi és pénzbeli adományok mielőbb biztonsággal eljuthassanak a rászorultakhoz.

Az Önkormányzat felvette a kapcsolatot a karitatív szervezetekkel, az egyházakkal és az illetékes kormányzati szervekkel, amelyekkel folyamatosan egyeztetünk.

Az adományok egy része a kerületünkben biztonságot kereső menekültekhez, másik része a határ mellett, illetve a határon túli településeken élőkhöz kerül.

A Covid-járvány idején a hegyvidéki közösség már megmutatta, hogy a bajban milyen erőt képvisel a segítő összefogás. Most a háború miatt menekülésre kényszerülőknek van szükségük ránk.

Ezúttal is várjuk az önkéntes munkára jelentkezőket! Ha segítene, kérjük, jelentkezzen önkormányzatunknál a Hegyvidéki Menekültsegítő Csoport információs oldalán található űrlap kitöltésével: https://www.hegyvidek.hu/menekultsegito

Pénzügyi támogatást az Önkormányzat elkülönített számlájára várunk:

12001008-00155297-01000002

Aki szállást tud felajánlani, vagy szállást keres menekültek számára, ezen az e-mail címen jelentkezhet: karpataljaert@maltai.hu

Várjuk adományaikat is az alábbi helyen és időpontban:

  • A Hegyvidéki Önkormányzat ügyfélszolgálatán hétköznap 8:00 – 16:00 óra között


A karitatív szervezetek tájékoztatása szerint jelenleg csak tartós élelmiszerekre van szükség. Kérjük, ezen kívül semmilyen más adományt ne hozzanak.


Az adománygyűjtés helyszínéről és módjairól az önkormányzat munkatársaival az alábbi e-mail címen, valamint e telefonszámok valamelyikén kérhetnek további információt:

E-mail címen: hms@hegyvidek.hu

Telefonon:

Zöld szám: 0680 630 102 – ingyen hívható

Minden nap 8-18 óráig az alábbi számokon:

0630 6446278

0630 6309749

0630 6309673

Köszönjük, hogy segít a bajban!

Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester