Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

earth-2581631_1280

Hegyvidéki Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv

A Zöld Iroda munkatársai 2018. szeptember 3-ig várják a hegyvidéki polgárok észrevételeit, javaslatait a dokumentumban leírtakkal kapcsolatban.

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Önkormányzatunk 2016-ban csatlakozott a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége (Covenant of Mayors for Climate & Energy) nemzetközi szervezethez, melynek világszerte több, mint 6600 város – Magyarországról 26 település – a tagja. (A csatlakozást a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 201/2016. (IX.22.) számú képviselő-testületi határozata mondja ki.)

A szervezethez csatlakozó valamennyi településnek – egységes tartalmi útmutató alapján – Fenntartható Energia és Klíma Akciótervet (Sustainable Energy - Climate Action Plan, SECAP) kell készítenie, melyben többek között a települési energiamérleget, a szén-dioxid kibocsátási leltárt és a szén-dioxid kibocsátás-csökkentési vállalásaikat rögzítik. Emellett a szervezet tagjainak az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodás helyi beavatkozásait is tervezniük kell.

A Hegyvidék energiagazdálkodása, valamint az eddig elért és tervezett fejlesztések eredményei megalapozzák a készülő akcióterv közérdekűségét. A dokumentumban megfogalmazott ajánlások és feladatok megvalósítása nagyban segítheti a Hegyvidék fenntartható fejlesztését a természeti, infrastrukturális és társadalmi adottságok figyelembevételével.

Fontosnak tartjuk, hogy az előkészítési fázisban levő dokumentumot bemutassuk a hegyvidéki polgároknak, hogy elmondhassák azzal kapcsolatos véleményüket. Kérjük, hogy amennyiben bármilyen észrevétele, további javaslata van a hegyvidéki Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv tervezetét illetően, 2018. szeptember 3-áig jelezze azt munkatársunknak e-mailben a peter_mihalye-mail címen vagy személyesen a Zöld Irodában (Bp. XII. Kiss János altb. u. 43-45., ügyfélfogadási időben).