Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

gyoztes_csapat03

Hegyvidéki Napok – jubiláló egészségnappal

Többször is próbára tette a szervezők, a közönség és a fellépők türelmét az időjárás. Gyakran megállt egy-egy rövidebb időre a jól szervezett műsor a hirtelen záporok miatt, de mind a meghívott sztárok, mind a közönség kitartott.

Így végül mindenki hiányérzet nélkül, szép emlékekkel búcsúzhatott el a tizenegyedik alkalommal megrendezett Hegyvidéki Napoktól.Pénteken este a Pál Utcai Fiúk még abszolút ideális körülmények között adták jól fogadott koncertjüket, ám másnap délelőtt Palya Beával már nem voltak ilyen kegyesek az égiek, szinte az egész műsora alatt zuhogott az eső. De ez sem tántorította el a kicsiket, kitartottak a színpad előtt, s a táncoló, ütemre hullámzó esernyőkből is jól láthatta bárki: nagyon élvezték az énekesnő rendkívül színvonalas produkcióját.
hv_napok_vasarnap05„Nagyon sokan nagyon sokat dolgoztak azért, hogy ez a rendezvény jól sikerüljön és a hegyvidékiek jól érezzék magukat – hangsúlyozta a rendezvényt köszöntve Fonti Krisztina. – A MOM Kulturális Központ, a Jókai Klub és az önkormányzat munkatársait nagyon sok köszönet illeti a fáradhatatlan és lelkes munkájukért” – tette hozzá az alpolgármester.
A Hegyvidéki Napok évről évre nagyon várt rendezvénye a kerületnek, sőt, a város más területeiről is szívesen jönnek vendégek, mert mint mondják: itt ízléses és garantáltan színvonalas műsort láthatnak.
palya_bea01Így volt ezúttal is. Palya Bea nagysikerű előadása után egymást váltották a nívós programok, nemcsak a nagyszínpadon, de szerte a Gesztenyésben. A közrendvédelmi programok közül ugyan többet elmosott az eső, ám a gyerekek ettől függetlenül most is kíváncsiak voltak a rendőrkutyákra, a lovakra, a tűzoltóautóra és a különféle bemutatókra.
A kitelepített játékok is nagyon népszerűek voltak, amikor az időjárás igazán jóra fordult, volt, ahol még sorba is kellett állni, hogy egy-egy eszközhöz hozzáférjenek.
Idén is állandóan tele voltak az ugráló várak, a mászóhegy és az óriás trambulin, azaz az eurobungee; a Fabatka Porta természetes játékai idén is nagyon vonzották a kicsiket – és még a legidősebbeket is.
hv_napok_szombat23Mindeközben a színpadon is folyt a műsor. Bemutatkozott a Készenléti Rendőrség Zenekara, majd a Fekete István Általános Iskola zenekara nyűgözte le igényes koncertjével a közönséget. Délután a M.É.Z. – azaz a Meg nem Értett Zenészek, ahogy valamikor első koncertjük után nevezték el magukat – ír és skót népzenei alapokra épülő muzsikáját ismerhettük meg, majd a Kodachrome duó Simon és Garfunkel dalokkal andalította el a közönséget. A Carbonfools azonban új húrokba csapott, s megalapozta azt a hamisítatlan rock-koncert hangulatot, amit Péterfy Boriék hoztak a Gesztenyésbe.
peterfi_bori04Mindezekkel egy időben azonban más program is népszerű volt – mint megtudtuk, nemcsak a kerületben lakók számára. A tizenötödik alkalommal megtartott Egészségnapon egész sor olyan szűrésen vehettünk részt, melyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük, vagy ha netán lappang bennünk valamilyen betegség, még időben észrevehessük azt.

egeszsegnap12A szemészeti vizsgálat, az alsóvégtagi érvizsgálat, az EKG, a kardiológiai szaktanácsadás, a vérnyomásmérés, az emlőszűrés, az anyajegyszűrés, a fül-orr-gégészet és hallásvizsgálat, az allergia vizsgálat, a légzésfunkció vizsgálat, a COPD szűrés. A heliobacterszűrés, a koleszterin- és vércukorszint-mérés, az urológiai szaktanácsadás és a PSA szűrés egytől egyik népszerű vizsgálatok voltak, ezeken már délig annyian vettek részt, mint a legutóbb alkalommal a nap végére. A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházai, a Budai Egészségközpont, a Budapesti Szent Ferenc Kórház valamint az Országos Korányi TBC és Pulmonológai Intézet munkatársai türelmesen és szakszerű magyarázatokkal kísérték a vizsgálatokat.
zsuri03Vasárnapra azt gondolta mindenki, hogy végleg jóra fordult az idő, és egy darabig így is volt. A Kolompos együttes mindjárt az elején megmozgatta nem csupán a kicsiket, de a szülőket is, és a főzőverseny is ragyogó napsütésben zajlott. Ezúttal azt a feladatot kapták a versenyzők, hogy lecsót főzzenek, némi csavarral. Meg is oldották ezt a csapatok, igaz, volt, aki megtréfálta a bírálókat, s valóban igazi csavarral tálalta isteni illatú főztjét.
Az ételeket értékelve a zsűri egyöntetű véleménye az volt, hogy minden egyes csapat győztese a versenynek. Ám, mivel eredményt mégis csak kellett hirdetni, a helyezés ekképpen alakult: első helyen végzett a Titkos Összetevők csoport, ők a Balogi Hús ajándékcsomagját kapták, második lett a Sportközpont csapata, ők a MOMKult belépőjegyeit nyerték az idei rendezvényekre, harmadik helyen pedig a Fáber és a Többiek csapat nyert, jutalmuk a CBA ajándékcsomagja volt.
hv_napok_szombat04Míg a bográcsokban rotyogott a lecsó, a színpadon a Hegyvidéki Kulturális Szalon táncosai mutatták meg a színpadon, milyen is az önfeledt szenior örömtánc, majd az aradi Csiky Gergely Főgimnázium néptáncosai ropták a táncot. Aki látta már korábban a testvérváros Aradról érkezett csoportot, több fiatal táncost régi ismerősként láthatott viszont a színpadon.
budapest_bar08Kicsit később Hangácsi Márton igényes rétegzenéje törte meg az ebéd utáni csendet, majd átadta a helyét Jumping Matt and His Combo együttesnek. No, nekik aztán nem volt könnyű dolguk. Nemcsak a hirtelen lezúdult záporral, de még a mennydörgéssel is meg kellett küzdeniük, de becsületükre legyen mondva: állták a sarat és győztek. Két szó szerint viharos szám után elvonultak a fellegek, kiragyogott a nap, és visszatért a közönséggel együtt a fesztiválhangulat is.
Aztán a Góbé, majd a Budapest Bár koncertje, s végül a kisszínpadon a Zrínyi Pop műsora méltó befejezése volt a több, mint kétnapos, nyárköszöntő Hegyvidéki Napoknak.