*

_D1A1868_akoszu_2

Hétvégén ismét meghosszabbított útvonalon közlekedik a 212-es autóbusz

A Normafa környékén a torlódások elkerülése érdekében a BKK kéri, hogy a hétvégén ne autóval közelítsék meg a térséget, hanem használják a BKK járatait.

Az elmúlt időszakhoz hasonlóan – a téli sportoknak és a kirándulásnak kedvező időjárás miatt – várhatóan ezen a hétvégén is sokan látogatnak majd el a Normafára és környékére. A BKK a Hegyvidék önkormányzatával egyeztetve 2018. március 3-án és 4-én (szombaton és vasárnap) ismét meghosszabbított útvonalon, a Normafáig közlekedteti a 212-es autóbuszt, illetve az utasforgalmi igényeknek megfelelően tartalék autóbuszokat állít forgalomba a 21-es vonalon. A BKK javasolja, hogy a Normafát és térségét ne autóval, hanem közösségi közlekedési járatokkal közelítsék meg.

A téli sportoknak és a kirándulásnak kedvező időjárás miatt várhatóan ezen a hétvégén is sokan látogatnak el a Normafához és környékére. A térségbe utazók gyorsabb és kényelmesebb eljutását segíti, hogy az előző hétvégéhez hasonlóan ezen a hétvégén ismét nemcsak a Széll Kálmán térről induló 21-es és 21A jelzésű busz visz fel a Normafához: a 212-es busz útvonalát is meghosszabbítja a BKK. 2018. március 3-án és 4-én (szombaton és vasárnap) napközben, 9 és 17 óra között a Boráros tér H és a Normafa között közlekedik, ezzel segítve Budapest déli kerületei felől a közvetlen elérést. A 212-es busz a Svábhegyig megszokott útvonalán halad, majd onnan a 21-es autóbuszcsalád útját követve éri el a Normafa végállomást.

A BKK felhívja a figyelmet, hogy a fogaskerekű (60-as villamos) vonalán március végéig felújítási munkák zajlanak, így azzal csak az Adonis utca megállóhelyig lehet eljutni, a kirándulóhelyek a fogaskerekűvel nem közelíthetők meg.

Forrás: https://bkk.hu/2018/03/ezen-hetvegen-normafahoz-meghosszabbitott-utvonalon-kozlekedik-212-es-autobusz/