Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Ismét megnyitotta kapuját a hegyvidéki adventi vásár

Ismét megnyitotta kapuját a hegyvidéki adventi vásár

Karácsonyi illatok, kedves árusok, egyedi kézműves portékák – immáron tizenhetedik alkalommal nyitotta meg kapuját az adventi vásár a Városháza téren, ahol december 19-ig ünnepi programokkal várják az karácsonyra készülő hegyvidékieket.

Irma néni – ahogy az lenni szokott – az adventi vásár bejáratánál folyamatosan gyúrta az újabb kürtöskalács tésztákat. „A hegyvidékiek olyan kedvesek a szívemnek, hogy már meg sem tudnék lenni nélkülük” – fogalmazott Irma néni, aki sokadik alkalommal látogatott el hozzánk.

vasar01

Mindeközben a színpadon egymást váltották a fellépők, akik különleges előadásaikkal színezték tovább az amúgy is idilli hangulatot. „Nekem Kalap Jakab a kedvencem, mert nagyon- nagyon jó a zenéje!” – lelkendezett az ötéves Zsombor, aki azzal is elbüszkélkedett, hogy pónival körbe lovagolta a Városháza teret.

kalap_jakab02

December 19-ig nemcsak díszes kézműves termékek, de ízletes ételek és italok is várják a hegyvidékieket. „Most is nagyon jó a hangulat, szinte minden vásárlót ismerünk, hetedszerre vagyunk itt. A forraltborunknak most is nagy sikere van. Nincs benne víz, csak vörösbor és fűszerek” – szögezte le Rácz Imre, akihez folyamatosan érkeztek az újabb vásárlók.

illusztracio08

„Az adventnek a töltekezésről és a várakozásról kell szólnia. A vásárral szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy tartalmasabbá, békéssebbé tegyük az adventi készülődést. A hegyvidékieknek nem kell a plázákban tolonganiuk, hiszen itt a szeretteiknek is meg tudják vásárolni az ajándékokat” – emelte ki köszöntőjében Fonti Krisztina alpolgármester, aki az idei rajzverseny díjait is átadta. A gyerekek ezúttal egy régi néphagyományt, a pásztorjárást elevenítették fel alkotásaikban; a legszebb műveket az önkormányzat földszinti folyosógalériáján csodálhatják meg az ügyeiket intéző hegyvidékiek.

rajzpalyazat09

A szokásokhoz hűen, a Kulturális Szalon új épületében a Hegyvidéki Nagycsaládosok és a Fejlesztő Napközi Otthon tagjai is adventi vásárral, valamint ünnepi előadásokkal kedveskedtek a kerületben élőknek. „Mindig megcsodálom, hogy milyen élettel teli a szalon, melyet a közösségek házának is hívhatnánk, hiszen annyi közösség van itt jelen” – jegyezte meg Fonti Krisztina, miután megnyitotta a Kulturális Szalon programját is, ahol kreatív kézművestermékekkel és otthon készített finomságokkal várták a betérőket. „Van, aki már januárban elkezdett készülni a vásárra. A lekvártól kezdve a karácsonyi díszekig mindent megtalálhatnak az érdeklődők. A munkában olyan gyerekek is segítenek, akik a középiskolásoknak szóló kötelező közösségi szolgálatot teljesítik itt, így ők is megtapasztalhatják, hogy milyen jó nagy családban élni” – magyarázta Ságodi Nóra, a Hegyvidéki Nagycsaládosok vezetője, aki azt is elmondta, hogy a vásár teljes bevételével a szervező nagycsaládokat és a Fejlesztő Napközi Otthont támogatják.

vasar02

„Sokadik alkalommal rendeztük meg a Hegyvidéki Nagycsaládosok és a Fejlesztő Napközi Otthon adventi vásárját, ahol ezúttal is minden korosztály jól érezhette magát” – összegzett Menyhárt Éva, a Kulturális Szalon vezetője, aki lapunknak azt is elmondta, hogy mit kérne a Jézuskától: „Azt kívánnám, hogy azt az örömöt és boldogságot, amit itt az emberek megtapasztalnak, ne csak adventkor, de azon túl is megélhessék. Vigyék haza magukkal ezt a meghitt, szeretettel teli légkört, és segítsen nekik a Jézuska abban, hogy ezt a csodálatos érzést még nagyon sokáig megőrizhessék.”

A résztvevők végül Keczkó Pállal, a Budahegyvidéki Evangélikus Egyházközösség lelkészével közösen meggyújtották a Kulturális Szalonban feldíszített adventi koszorú első gyertyáját, majd az önkormányzat épületére is felkerült az ünnepi fényfestmény.

fenyfestes