Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Javaslatok az irodaházak bontásával kapcsolatban

Javaslatok az irodaházak bontásával kapcsolatban

Egyhangú döntéssel fogadta el a képviselő-testület Sikota Krisztina javaslatcsomagját, amelyet az önkormányzati képviselő a Böszörményi úti irodaházak bontásával kapcsolatban nyújtott be. A testület ez alapján többek között arra kérte a BBSZ Ingatlan 2022 Kft.-t, hogy a jelenleg felfüggesztett bontási munkák folytatásakor még intenzívebben locsoltassa a területet a porszennyezés csökkentése érdekében, rendszeresen takarítsa a környékbeli utakat, járdákat, az érintett útszakaszokon pedig biztosítsa a biztonságos közlekedést a gyalogosok számára. Pokorni Zoltán polgármester javaslatára az önkormányzat a Beethoven utca egyirányúvá alakítását is kezdeményezi, ami megoldást hozhat a lakók által jelzett forgalmi problémákra.

Az alkalmazotti közösségekkel és a szülői szervezetekkel való egyeztetéseket követően az önkormányzat által fenntartott óvodák alapító okiratainak módosítására is sor került az ülésen. A módosítások egyik célja, hogy mindegyik intézmény, arányosan elosztva tudjon fogadni sajátos nevelési igényű gyerekeket. Az egyre alacsonyabb kihasználtság miatt a Hegyvidéki Mesevár Óvodában és a Normafa Óvodában csökken a maximálisan felvehető gyermeklétszám. Az utóbbi intézmény Őzike utcai tagóvodájában megszűnik az óvodai nevelés, az itt működő csoportokat a Normafa úti székhelyóvoda veszi át.

A képviselő-testületi ülés közvetítése megtekinthető itt: https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/kepviselo-testuleti-ules-220526