Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

idosek_karacsonya03

Karácsonyi ebéd a szeretet jegyében

Hagyomány a Hegyvidéken, hogy karácsony közeledtével, közös ebédre hívja az önkormányzat a Hegyvidéki Gondozási Központ nappali ellátást nyújtó intézményeibe járó időseket. A MOM Kulturális Központban megtartott programon meglepetésekkel is kedveskedtek a kupolatermet és az emeleti előteret megtöltő vendégseregnek.

„Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté” – ezzel a Wass Albert sorral köszöntötte az időseket a Druskóczi Tünde, aki arról beszélt, hogy karácsony közeledtével mindenkinek még inkább megtelik a szíve szeretettel. „Van, akinek a fény eljövetelét, másoknak az örömöt, nekünk, európai keresztényeknek az Istengyermek megszületését jelenti az ünnep. Ezért állítunk ilyenkor betlehemet” – hangsúlyozta a Hegyvidéki Gondozási Központ vezetője. Mint elmondta a kerületi szépkorúak karácsonyát szeretnék még szebbé tenni azzal, hogy valamennyi meghívottat saját készítésű gyertyákkal ajándékozták meg.

idosek_karacsonya09

Valóban arra kell törekednünk, hogy az advent a megváltó megszületéséről, a várakozásról, a szeretetről szóljon. És ne csak arról, hogy ajándékok után rohangálunk – hívta fel a figyelmet Fonti Krisztina. Az alpolgármester kifejtette: „advent idején fontos, hogy megtaláljuk azokat a pillanatokat, amikor egy kicsit magunkba nézhetünk, hogy aztán a körülöttünk élőkhöz fordulva, együtt várjuk a karácsonyt”. Ilyenkor különös jelentősége van a közösségeknek, az önkormányzat ezért szervez az idősek számára az ünnepek alatt is társas programokat.

idosek_karacsonya06

A köszöntőket követően egy újabb, nem is akármilyen, meglepetés várta az egybegyűlteket. A kerületi óvodák intézményvezetői, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft-t vezető Móczán Mónika, a népjóléti irodát irányító Judák Barnabásné dr. Varga-Kovács Emese, valamint Fonti Krisztina alpolgármester alkalmi kórust alakított, hogy néhány közösen előadott dallal tegye még meghittebbé az együttlétet.

idosek_karacsonya12