*

bontas21

Készül a MOM Kulturális Központ új játszótere

Körbekerítették a MOM Kulturális Központ játszóterét, amelynek rekonstrukciója most kezdődött el az önkormányzat beruházásában.

A munkálatok közel két hónapig tartanak, ám ez idő alatt a burkolatoktól az utcabútorokon át a játszóeszközökig minden megújul.

„A MOM Kulturális Központ rekonstrukciójával együtt 2010-ben a játszótér is megújult, ami azonban olyan nagy igénybevételnek volt kitéve, hogy a rendszeres karbantartás mellett is mostanra meglehetősen elhasználódott” – indokolta Váczi János alpolgármester, miért vált halaszhatatlanná a sokak által kedvelt játszóhely felújítása.

Az alpolgármester a munkaterület bejárása alkalmából arról számolt be, hogy a tervezésbe a leginkább érintetteket, az ide járó családokat is bevonták. Közel ötszáz kitöltött kérdőív, valamint egy lakossági fórum visszajelzései alapján dolgozták ki a rekonstrukció végső terveit.

A szavazatok és javaslatok figyelembevételével olyan univerzális játszótér készül, ahol a bölcsődésektől az iskoláskorúakig valamennyi gyermek jól érezheti magát, néhány játékot pedig akár a felnőttekkel közösen is használhatnak. A szülők kérésére több lesz a hinta, a homokozók fölé napvitorla kerül, valamint felállítanak egy párakaput. Nem lesz hiány különleges játékokban sem, az akadálypálya, a körhinta, a csúszdás mászóvár mellett, elsőként a Hegyvidéken, trambulint helyeznek el a megújuló játszótéren.

A játékok környezetében, közel hatszáz négyzetméteren gumiburkolatot öntenek, továbbá új ivókutat, padokat, szemeteseket, illetve napelemmel működtetett LED lámpákat helyeznek ki. A sokak által kért játszótéri illemhelyet a tervek szerint jövőre fogják kihelyezni. A felújítási munkák előreláthatólag 2017. november 15-ig tartanak.