Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Két adótorony tűnik el a Normafáról

Két adótorony tűnik el a Normafáról

„A Normafa rendbetételének fontos eleme, hogy kivigyük az erdőből azokat a dolgokat, amik nem odavalók” – mondta Pokorni Zoltán polgármester annak alkalmából, hogy az üzemeltetőkkel folytatott hosszas egyeztetést követően végre elkezdődhetett két, közel ötven méter magas adótorony bontása a Vasas-síház mellett.

adotorony02

A polgármester felidézte, hogy egy évvel ezelőtt lebontották az egykori Budai Sport Hotelt, a munkálatok során több mint ötezer köbméternyi lomot, betont és egyéb törmeléket távolítottak el az erdőből. Három éve pedig a Hotel Olimpia bontása történt meg a Normafa „kapujában”, az ekkor keletkezett mintegy 15 ezer köbméter betontörmeléket az új elkerülő út alapjához, valamint a látogatóközpont építéséhez használták fel. A Sport hotel területén lombkorona-tanösvényt terveznek, míg az Olimpia helyén tavaly adták át az Eötvös Loránd parkot.

torony07

A Hegyvidéki Önkormányzat már korábban megállapodott a tornyokat üzemeltető társaságokkal, az Antenna Hungáriával és az MVM-mel, hogy leszerelik az építményekről az antennáikat, kábeleiket. Az egyik, a Jánoshegyi úttól távolabb lévő, szélesebb „terpeszben” álló toronyról az Antenna Hungária már 2019-ben elvitte a műszaki berendezéseit, MVM-torony viszont egészen ez év áprilisáig működött.

torony10