Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

komposztalo02

Komposztáló eszköz igénylése

Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják.

A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöldfelület, kert övezi, melyek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír, üveg, fém és műanyag hulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.

A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják.

Önkormányzatunk idén is lehetőséget biztosít komposztáló keretek térítésmentes átvételére, a készlet erejéig.

A komposztáló eszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztáló keretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztáló keret igénylésére van lehetőség.

 

A jelentkezés módja:

  • online a https://eugyintezes.hegyvidek.hu/ honlapon, a Zöld Iroda fül alatt vagy
  • személyesen a Hegyvidéki Önkormányzat Ügyfélszolgálatán (Böszörményi u 23-25.) és a Zöld Irodában (Kiss János altábornagy utca 43-45. földszinti iroda)


Jelentkezését, 2019. október 1. (kedd) 16 óráig várjuk.

Az eszközöket a jelentkezés sorrendjében a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

A komposztáló eszközök átvételének további feltétele egy kb. 60 perces, komposztálással kapcsolatos, érdekes oktatáson való részvétel.

Az oktatások időpontja és helyszíne:

  • 2019. október 2-án (szerdán) 16:30 óra és 18:00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme, 1124 Budapest, Törpe u. 2.
  • 2019. október 3-án (csütörtökön) 16:30 óra és 18:00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme, 1124 Budapest, Törpe u. 2.

Az eszközök az oktatást követően a helyszínen vehetők át.

További információ:

Előzetes érdeklődés a 06-70-953-1852-es telefonszámon.

Regisztrációt követően a 06-30-544-8778-as telefonszámon.