Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kormányzati támogatással újult meg a Méra utca

Kormányzati támogatással újult meg a Méra utca

A kormány pályázatán elnyert támogatás felhasználásával teljes szélességében felújította az önkormányzat a Méra utcát. A Fodor utca és a Mártonhegyi út közötti szakaszon 2100 négyzetméternyi útburkolat és 465 négyzetméternyi járda újult meg. A KIMBI Óvodával szemben lévő aszfaltburkolatú parkoló, valamint a Mártonhegyi úti torkolatnál található sebességcsökkentő küszöb is átépült a beruházás keretében.

mera_utca03

A korábbi, töredezett aszfalt marását követően átlagosan 5 centiméter vastag kopóréteg terítésével készült el az új útburkolat, egyes szakaszokon – a felújítással érintett részek egyharmadánál – azonban olyan kritikus állapotban volt az út, hogy a pályaszerkezetet is cserélni kellett, átlagosan 40 centiméter mélyen. Nemcsak a burkolatokat, hanem a rossz állapotú szegélyeket is elbontotta a kivitelező, helyükre új szegélykövek kerültek.

mera_utca12

Annak érdekében, hogy a szegély és a járda kialakítása megfelelő legyen a telekbehajtóknál, a szakemberek egyeztettek az ingatlantulajdonosokkal és figyelembe vették kéréseiket. A szegélyek vonalvezetése, illetve az út hosszanti és oldalesése kismértékben megváltozott a jobb csapadékvíz-elvezetés érdekében.

mera_utca17

„Ez az útfelújítás az önkormányzat és az állam közös finanszírozásában valósult meg, a Belügyminisztérium a 134 millió forintos kivitelezési költség közel feléhez biztosított pályázati támogatást” – mondta el a felújított útszakasz bejárásán Pokorni Zoltán polgármester.

Kitért rá, hogy a kormány összesen egymilliárd forint fejlesztési támogatást nyújtott a XII. kerületnek.

mera_utca15

A polgármester arról tájékoztatott, hogy a kormányzati támogatásnak köszönhetően újulhatott meg nemrég a Zsolna utca az Istenhegyi lejtő és a Zsibói utca között, valamint a Virányos út a Zugligeti út és a Mese utca közötti szakaszon. Jelenleg a Lóránt út Istenhegyi út és Lóránt köz közötti, illetve az Eötvös út Normafa út és Jánoshegyi út közötti szakaszának felújítása zajlik, a munkálatok még ebben az évben befejeződnek. Az egymilliárd forintos támogatás idén fel nem használt részéből jövőre a Hegyhát út és az Ada utca egy-egy szakaszának felújítására juthat pénz.

„A főváros a saját tulajdonú, XII. kerületben található útjainak felújítását más fontos feladatai miatt eddig elnapolta, de végre talán sikerült elérnünk azt, hogy a Béla király út rendkívül kátyús, töredezett aszfaltját a kopóréteg cseréjével megújítsa, legalábbis ilyen ígéretünk van” – közölte Pokorni Zoltán. Mint mondta, ez az az út, aminek rendbe tételét még Tarlós István főpolgármestersége idején vette tervbe a főváros, de az új városvezetés egyből lehúzta a felújítandó utak listájáról.