*

Koszorúzás az 1848-as hősi emlékműnél

Koszorúzás az 1848-as hősi emlékműnél

A koronavírus-járvány miatt nem tartja meg a Hegyvidéki Önkormányzat a március 15-ére tervezett ünnepi programjait, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek Gesztenyés kerti emlékművét azonban megkoszorúzta Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester.

„Kissé szomorú az idei március 15-e, mert elmarad a megszokott, örömteli, tavaszköszöntő ünneplés” – mondta el a polgármester a szűk körű koszorúzáson. Bár az ünnepi műsort le kellett fújni, köszönetét fejezte ki a gyerekeknek és pedagógusaiknak, amiért heteken át készültek fellépésükre. A kitüntetettek várhatóan október 23-án vehetik majd át az önkormányzat díjait – tette hozzá.

koszoruzas10

„Március 15-én mindenki a nemzeti egységről szokott beszélni, és mindig elfelejtjük, hogy a nemzeti egységet a nagy baj hozta létre. Ezt egy kicsit átérezhetjük most: zárójelbe tétetnek a napi politikai ellentétek, kisebb-nagyobb perpatvarok” – utalt Pokorni Zoltán a koronavírus-járvány által előidézett rendkívüli helyzetre.

Szerinte a vírus okozta fenyegetettség megmutatja az egymásra utaltságunkat: azt, hogy csak együttműködve, összefogva boldogulhatunk. „Tűzzük ki a kokárdát és vigyázzunk egymásra!” – zárta a rendhagyó ünnep alkalmából megosztott gondolatait a polgármester.

koszoruzas01