*
villamos01

Közlekedési változások március 15-én és 16-án

2018. május 12.(szombat) és június 24.(vasárnap) között a XII. kerületi Alkotás utca – Csörsz utca csomópontban forgalomkorlátozással járó gázvezetéképítési munkát végeznek.

A rendezvények miatt az érintett belvárosi fő közlekedési útvonalakat lezárják, ezért számos közösségi közlekedési járat forgalma, útvonala változik. A BKK kéri, hogy aki teheti, az ünnepi rendezvények helyszínét elsősorban a metrókkal közelítse meg. Az M3-as metró március 15-18-ig Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, azaz szünetel a hétvégi teljes vonalas pótlás. A BKK kéri a fővárosban utazókat, mielőtt útnak indulnak tájékozódjanak a BKK Info és a BKK Futár oldalán, illetve mobilalkalmazások segítségével, vagy a BKK Facebook-oldalán.

Az állami ünnepi rendezvények megközelítési lehetőségei
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, 2018. március 15-én több fővárosi helyszínen rendeznek központi ünnepi programokat. Erről bővebben a https://marcius15.kormany.hu/ oldalon tájékozódhatnak.
 
Ünnepi zászlófelvonás 9 órától, díszünnepség 14 órától a Kossuth Lajos téren
Magyarország nemzeti lobogója ünnepélyes felvonásának helyszíne, a Kossuth Lajos tér leggyorsabban és legkényelmesebben az M2-es metróval közelíthető meg. A 2-es villamossal ebben az időszakban a Közvágóhíd H végállomástól csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) ideiglenes végállomásig lehet utazni.
 
Programok a budai Várban 9 órától 18 óráig
Változatos családi programok várják az érdeklődőket a budai Várban, amely ezen a napon a Deák Ferenc tér felől a 216-os buszjárattal, a Széll Kálmán tér felől a 16A busszal, vagy a Clark Ádám térről a Budavári Siklóval közelíthető meg.
 
Programok a Várkert Bazárban 10 órától 18 óráig
Családi programokat tartanak a Várkert Bazárban is, amely legkényelmesebben a 19-es és a 41-es villamossal közelíthető meg, és a Döbrentei térről vagy a Clark Ádám térről rövid sétával is elérhető.
 
 
A közúti közlekedést érintő forgalomkorlátozások
Az ünnepi rendezvények miatt március 15-én (csütörtökön) lezárják a közúti forgalom elől

 • a budai Vár teljes területét 0 órától 24 óráig,
 • a Szabadság hidat és a Vámház körutat 6 órától 23 óráig,
 • az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között 8 órától 23 óráig,
 • a Bem felső rakpartot a Csalogány utca és a Bem tér között, valamint a Bem József utcát 11 órától 14 óráig,
 • a Bem teret, az Alkotmány utcát és a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől az Eötvös térig 11 órától 17 óráig,
 • a Bem felső rakpartot a Bem tér és a Margit híd között, továbbá a Szent István körutat és a Bajcsy-Zsilinszky utat teljes hosszában 12 órától 14 óráig,
 • a Báthory utcát, a Hold utcát és az Aulich utcát 12 órától 18 óráig,
 • a Teréz körút–Erzsébet körút–Blaha Lujza tér–Rákóczi út–Astoria–Károly körút–Erzsébet tér útvonalat 13 órától 14:40-ig,
 • az Oktogon–Teréz körút–Dob utca–Hársfa utca–Wesselényi utca–Erzsébet körút–Blaha Lujza tér–Rákóczi út–Astoria–Károly körút–Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Szent István Bazilika útvonalat 13 órától 15 óráig.
 • valamint a Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalat 19 órától 21 óráig.
 
Március 16-án (pénteken) lezárják a forgalom elől
 • az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagykörút között 10 órától 13 óráig,
 • az Andrássy út Nagykörút és Dózsa György út közötti szakaszát, a Dózsa György utat a Podmaniczky utcától a Városligeti fasorig, a Kós Károly sétányt a Hermina úttól a Hősök teréig, az Olof Palme sétányt a Műcsarnok mögötti utcától a Hősök teréig, az Állatkerti körutat a Gundel Károly körúttól a Hősök teréig, valamint körben a Hősök terét 12 órától 15 óráig.

A közösségi közlekedési változások járatonkénti bontásban részletesen a BKK honlapján ismerhetők meg.


Melyik menetrendet figyeljük a márciusi 15-i hosszú hétvégén?

 • Március 15-én, csütörtökön a munkaszüneti és ünnepnapi menetrend lesz érvényben.
 • Március 16-án, pénteken és 17-én, szombaton a járatok a szombati menetrendjük szerint közlekednek.
 • Március 18-án, vasárnap a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben.