Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

kozmeghallgatas07

Közmeghallgatást tartott az önkormányzat

A Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban tartotta meg idei közmeghallgatását a Hegyvidéki Önkormányzat.

Mit lehet tenni, ha egyes házak előtt senki sem takarítja a járdát? Hogyan lehetne rávenni a BKV-t, hogy jegesedés esetén rendesen végezze el a megállók csúszásmentesítését? Egyebek mellett ezekkel a kérdésekkel indította a közmeghallgatást egy idős úr a Kékgolyó utcából.Pokorni Zoltán polgármester válaszában kiemelte, hogy a járdaszakaszok tisztán tartása, illetve télen a hó- és síkosságmentesítése az érintett házak kötelessége. A megállók takarítása a BKV feladata, ám a tapasztalt hiányosságok miatt időről időre kérik a közlekedési társaságtól, hogy rendben végezze el munkáját.

kozmeghallgatas04
Egy idős asszony aziránt érdeklődött, mikorra tervezik a Béla király út felújítását, illetve nem lehetne-e a Szent János Kórház közelében, a Diós árok egyes szakaszain kisebb beavatkozásokkal – például a magas padka átépítésével – újabb parkolóhelyeket kialakítani. Váczi János alpolgármester arról adott hírt, hogy a Béla király utat, ami fővárosi kezelésben van, az ígéretek szerint 2019-ben vagy 2020-ban teljes egészében felújítják.

A Diós árkot érintő javaslat kapcsán Rimóczi János, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, hogy a fővárossal egyeztetni fognak a parkolóhelyek bővítésének lehetőségéről. Az irodavezető annak az Ignotus utcai lakosnak is válaszolt, aki azt kérte, hogy az utcájukban „X” jelet fessenek a kapubehajtók elé, azokat ugyanis rendszeresen elállják a szabálytalanul parkolók. A kért felfestéseket, mint elhangzott, az időjárástól függően, legkésőbb tavasszal el tudják készíteni.

kozmeghallgatas13

Az Ignotus utcai lakó arról is beszélt, hogy az utcájukban, illetve a házuk egyes részein az egyik telekommunikációs cég már elvégezte a szükséges hálózatfejlesztési munkákat, ám az ingatlanukban még hátralévő néhány szakasz kiépítésére és a szélessávú internet bevezetésére hónapok óta hiába várnak. Váczi János jelezte, hogy az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás alapján a Magyar Telekom és a Digi Magyarország a légkábelezéseket gyorsan elvégezte a Hegyvidéken, ugyanakkor a régi szolgáltatási területek megújítása lassan halad – ezzel kapcsolatban a lakossági panaszokat továbbítják a cégeknek.

A Normafa környékéről egy úr azt kérte, hogy az Alkony útnak a Csillagvölgyi út és Mátyás király út közti szakaszát, ami jelenleg egy vízmosás, alakítsák lépcsővé. Azt is ajánlotta, hogy a Csillagvölgyi úti hajtűkanyarból kiágazó névtelen zsákutca meghosszabbításaként, a lakó- és erdőterület határán létesítsenek egy gyalogosösvényt. Rimóczi János elmondta, hogy az Alkony út alsó részén már meglévő lépcsőhöz hasonlóan az említett, feljebb található szakaszon is lépcsőt fognak építeni, az erdőszéli ösvény kialakításának lehetőségét pedig megvizsgálják.

kozmeghallgatas14
Az Irhás árokból egy hölgy azt kívánta megtudni, korlátozhatóak-e az építkezések hétvégén, vagy legalább vasárnap, hogy nyugodtan tölthessék pihenőidejüket a szomszédban élők. Pokorni Zoltán azt mondta: amennyiben a kormányhivatal nem emel kifogást, megkísérlik ennek szabályozását.

Hölzel Gábor, aki az elmúlt évek közmeghallgatásain a környékbeliek képviseletében rendszeresen felszólalt az Irhás árok fejlesztéséért, ezúttal azért jött el, hogy kifejezze köszönetét az eddig megvalósult munkákért – a vízelvezető árok befedéséért, az útfelújításért, a járda- és támfalépítésért, illetve az új játszótérért. Arról is szólt, hogy a felszíni csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása érdekében az idén, egy 135 méteres szakaszon átépítették és kiszélesítették az útpályát, új víznyelőket alakítottak ki, jövőre pedig egy újabb szakaszt fog hasonló módon megújítani az önkormányzat.

kozmeghallgatas20
A Németvölgyi út 81. számú házból egy lakó amiatt kért szót, mert az ott élőknek aggályaik vannak az egyik, önkormányzati és állami tulajdonú lakás tervezett hasznosítása miatt. Pokorni Zoltán válaszában rámutatott: már évek óta dolgoznak annak a problémának a megoldásán, hogy a Fejlesztő Napközi Otthonba járó sérült felnőttek egy részének a későbbiekben – amikor már a szüleik nem fognak tudni róluk gondoskodni – támogatott lakhatást biztosítsanak. A Németvölgyi úti lakás szerinte alkalmas lenne erre a célra, ugyanakkor a tulajdonostársak jogos igényeit is mérlegelni kell, ezért egyeztetést kezdeményezett a házban élőkkel.