*
magad_csinald05

Kürtöskalács Fesztivál volt a Gesztenyés kertben

Immáron ötödik alkalommal rendezték meg a Kürtöskalács Fesztivált, aminek ezúttal a Gesztenyés kert adott otthont.

A háromnapos programsorozaton neves fellépők, izgalmas játékok, ínycsiklandó faszénen sült ételek és különleges kürtöskalács variációk várták a szórakozni vágyókat.
A vizes vébéről megmaradt installációk miatt ezúttal nem a Vajdahunyadvára környéke, hanem a Gesztenyés kert adott otthont a nagysikerű Kürtöskalács Fesztiválnak – mint kiderült, Irma néni, a hegyvidéki adventi vásár közkedvelt kürtöskalács árusa kereste meg az önkormányzatot, hogy fogadják be a rendezvényt.

kurtos2

„Baráti segítséget nyújtunk, hiszen a Gesztenyés kert mégiscsak egy zöld terület – éppen ezért nagyon sok érdeklődőnek nemet kell mondanunk. A fesztivál nagyon hangulatos, igazi családi program. Itt nem csak az édesszájúak járnak jól: a tócsnitól kezdve, a lángoson át egészen a kolbászig lehet választani” – fogalmazott a programsorozat nyitónapján Pokorni Zoltán polgármester. „Nagyon gazdag a kínálat, reméljük, hogy a hegyvidékiek örömüket lelik benne!” – tette hozzá Fonti Krisztina alpolgármester, aki azt is elmondta, hogy bár nem édesszájú, a diós kürtöskalácsnak nem tud ellenállni.
„A Hungarikum Bizottság 2015. december 3-án adta meg a hungarikum minősítést a kürtöskalácsnak. Bízunk abban, hogy a rendezvény segít növelni az édesség népszerűségét. Pokorni Zoltán támogatása kellett ahhoz, hogy a Gesztenyés kertben helyet kapjon ez a közösségteremtő erővel bíró fesztivál” – fejezte ki köszönetét Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke, aki azt is elmondta, hogy neki a hagyományos kürtöskalács a kedvence.
A háromnapos programsorozaton a klasszikus ízek mellett különleges variációkat is megkóstolhattunk – egyebek mellett a csirkés, a marhahúsos, a kapucsínós és a vadáfonyás kürtöskalácsot is ki lehetett próbálni.

kurtos3

A gasztroélményeket izgalmas családi játékokkal, érdekes bemutatókkal és nagyszabású koncertekkel fokozták – többek között Keresztes Ildikó is fellépett, akinek Most című albuma a napokban aranylemezes lett. András Tünde, a Vitéz Kürtös ügyvezetője, a rendezvény igazgatója a különleges elismerés bejelentésekor egy aranyporral bevont kürtöskaláccsal gratulált a művésznőnek, aki ezúttal is fergeteges koncerttel kedveskedett rajongóinak.